Overige activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn niet georganiseerd door of in samenwerking met Choochem, maar wel aanbevolen door Choochem:


Activiteiten georganiseerd door het IHBV

 

Op de site van het IHBV staat een breed scala aan activiteiten genoemd, die Choochem graag onder uw aandacht brengt. Voor een overzicht van deze activiteiten, en voor het aanmelden bij een HB-café, verwijzen we u door naar de agenda van het IHBV.

 

In verband met de versoepeling van de maatregelen ter bestrijding van Covid-19 kunnen sommige HB-Cafés weer fysiek -soms met een kleiner aantal bezoekers- worden georganiseerd. Andere cafés worden wellicht online georganiseerd.
Daarom vind je onderstaand onder voorbehoud de geplande HB-Cafés.

Als een HB-Café wordt verplaatst en je hebt je reeds ingeschreven, krijg je daar persoonlijk bericht van op het mailadres dat je hebt opgegeven. Je inschrijving blijft geldig voor de nieuw geplande datum.
Mocht je die datum niet kunnen, dan kun je kiezen om je inschrijfgeld te doneren aan het IHBV, of om restitutie te vragen via het emailadres van het betreffende HB-Café.

 

Als een gepland HB-Café wordt veranderd in een Online HB-Café, dan krijg je daar ook bericht van. De kosten voor een Online HB-Café bedragen € 10,-. Het teveel betaalde inschrijfgeld kun je doneren aan het IHBV, of je kunt om restitutie daarvan vragen via het emailadres van het betreffende HB-Café.

 

Een greep uit de agenda:

 

Donderdag 1 oktober ROTTERDAM: Hoogbegaafd en verveling/bore-out

Door: Peter Overzier

Burn-out kent vrijwel iedereen wel, uit eigen ervaring of de omgeving. Maar niet iedereen is bekend met de bore-out, waarbij niet de overbelasting in het werk de oorzaak is maar juist het niet benutten van de mogelijkheden en kwaliteiten van de werknemer.
Sommige deskundigen denken dat een op de zeven werknemers last heeft van bore-out gerelateerde klachten. Belangrijk genoeg dus om er meer over te weten te komen.

 

02-10-2020 HB-Café Zeeland: Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd? 

Door: Sylvia Tas en Johanneke de Hoop

Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn door persoonlijke problemen, partners of eigen kinderen. Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open. Op deze avond geven we een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen.

 

Vrijdag 23 oktober GRONINGEN: Hoogbegaafdheid, zien en gezien worden

Door: Helen Catsburg

Wat weten we over de processen die in de ontwikkeling van kind naar volwassene een belangrijke rol spelen? Wat is hun effect hiervan op later functioneren en waarvan zijn we ons bewust? Helen Catsburg gaat in gesprek met de aanwezigen, wellicht doen we een oefening en in elk geval komen er veel voorbeelden aan bod. wát kun je er nu nog mee? Kun je diep ingesleten patronen wel veranderen?

 

27-10-2020 HB-Café Enschede: Hoogbegaafd & Liefdesrelaties 

Door: Arja Roozemond

Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties. Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? En hoe zit het met het persoonlijke verhaal, hoe doe je dit zelf?
Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties?

 

Donderdag 26 november ROTTERDAM: HB en solliciteren na (of nog in?) Corona-tijd

Door: Tessa Faber

De afgelopen maanden is de oude manier van werken binnen veel branches drastisch veranderd. Wat betekent dat voor jou als hoogbegaafde, vaak hoogsensitieve werkzoekende?
En hoe profileer je je? Veel werkgevers weten niet goed wat ze aan moeten met hoogbegaafden, wiens loopbaan en cv verre van standaard is. Het is dus aan de hoogbegaafden zelf om mogelijke (voor)oordelen weg te nemen, duidelijk te maken wat hun toegevoegde waarde is, zeker nu, en om werk te vinden dat (beter) bij hen past en blijft passen.

 


HB Jongerenavond

Kletsplek, gameplek, filmplek, kies-je-plek! Voor hoogbegaafde jongeren. 1x per maand op donderdagavond. 

 

Veel hoogbegaafde jongeren missen het contact met andere hoogbegaafden, vooral van hun eigen leeftijd. Contact met andere leeftijdsgenoten is vaak moeilijker doordat bij hoogbegaafden de gedachtes sneller gaan. Hierdoor verloopt de communicatie veelal niet goed. Hoogbegaafden worden dan niet goed begrepen, ze communiceren in een andere dimensie, als het ware.

 

Hoe fijn is het dan, als je met andere hoogbegaafden van gedachten kunt wisselen, een spelletje kunt spelen, of ‘gewoon lekker kunt chillen’.

 

Vanaf september start bij HB Coaching Uitgeest dan ook HB Jongerenavond Uitgeest!

 

Iedere eerste donderdagavond van de maand, van 19:00 tot 21:00 uur.

 

Voor alle hoogbegaafde middelbare scholieren.

 

Om iedereen een kans te geven te komen, hanteer ik een laag tarief hiervoor. Dit betekent dan wel dat er tijdens deze avonden geen ‘coaching’ kan plaatsvinden. Het gaat om het samenzijn. Kosten per avond: € 15,-

 

Voor meer informatie kunt u altijd even contact met mij opnemen: info@hbcoachinguitgeest.nl

 

Inschrijven: https://hbcoachinguitgeest.nl/inschrijfformulier/

 


 

S.A.A.I.E.-vakantieactiviteiten

samen, actief, analytisch, interactief, eigenzinnig

Verveel je je in de vakantie?
Duurt de vakantie vaak te lang?
Doe je graag iets samen met peers?
Hou je van uitdagende activiteiten?

 

Dan zijn de S.A.A.I.E.-vakantieactiviteiten van iQBegrijp iets voor jou.

 

In de meeste schoolvakanties organiseert iQBegrijp uitdagende, gezellige, actieve (of juist niet) en eigenzinnige activiteiten voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Elke keer doen we iets anders. Heb je zelf een leuk idee? Laat het dan weten. Misschien wordt jouw idee wel één van de activiteiten.

Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop in de beschrijving van de geplande activiteiten op deze pagina.

 

* S.A.A.I.E. = Samen Analytisch Actief Interactief Eigenzinnig

 

Heb je vragen en/of wil je meer info, bel of mail dan gerust via 06-42151759 of info@iQBegrijp.nl.

 


Toffe Peers


 

 

Educatieve dagjes uit voor kinderen

 

Op deze site staat een overzicht met 'educatieve dagjes uit voor kinderen'. Leuk voor in de (zomer)vakantie of voor een dagje weg in het weekend!

 

Ook hier zijn leuke uitjes te vinden: 10 leuke uitjes voor hoogbegaafde kinderen.


 

CoderDojo


Een uitdaging voor vele hb-kinderen!?

Programmeren voor kids. Misschien ook wel bij jou in de buurt.

Lees meer>>

 

 

 

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden