Overige activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn niet georganiseerd door of in samenwerking met Choochem, maar worden wel aanbevolen door Choochem.
Choochemleden krijgen bij onderstaande activiteiten geen korting.


Activiteiten georganiseerd door het IHBV

 

Op de site van het IHBV staat een breed scala aan activiteiten genoemd, die Choochem graag onder uw aandacht brengt. Voor een overzicht van deze activiteiten, en voor het aanmelden bij een HB-café, verwijzen we u door naar de agenda van het IHBV.

 

In verband met de maatregelen ter bestrijding van Covid-19 vind je onderstaand onder voorbehoud de geplande HB-Cafés.

Als een HB-Café wordt verplaatst en je hebt je reeds ingeschreven, krijg je daar persoonlijk bericht van op het mailadres dat je hebt opgegeven. Je inschrijving blijft geldig voor de nieuw geplande datum.
Mocht je die datum niet kunnen, dan kun je kiezen om je inschrijfgeld te doneren aan het IHBV, of om restitutie te vragen via het emailadres van het betreffende HB-Café.

 

Als een gepland HB-Café wordt veranderd in een Online HB-Café, dan krijg je daar ook bericht van. De kosten voor een Online HB-Café bedragen € 10,-. Het teveel betaalde inschrijfgeld kun je doneren aan het IHBV, of je kunt om restitutie daarvan vragen via het emailadres van het betreffende HB-Café.

 

Op de pagina van een volgeboekt HB-Café verschijnt automatisch een formulier om in te schrijven voor de wachtlijst.

 

Een greep uit de agenda:

  

Woensdag 14 april 2021 ONLINE Hoogbegaafd en dan… (beginnerscafé)

Door: Sylvia Tas

Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn. Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open. Tijdens dit interactie HB-Café krijg je een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen.

 

Vrijdag 16 april 2021 ONLINE  Online Jong IHBV bijeenkomst

We gaan weer een online bijeenkomst houden! En wel op vrijdagavond 16 april. Lijkt het je leuk om hier bij te zijn? Dan kun je je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
De bijeenkomst zal wederom in gather.town plaatsvinden. De mensen die zich aangemeld hebben zullen op de dag van de bijeenkomst een link en wachtwoord ontvangen voor onze online locatie.

 

Maandag 19 april 2021 ONLINE Hoogbegaafdheid en innovatie, een prima combinatie?

Door: Nick Grooff

Aan de hand van de persoonlijke verhalen gaat hij in op vragen als: Zijn hoogbegaafden graag met innovatie bezig en waarom dan? Zijn ze goed in innoveren? Welke talenten zetten ze daarbij in? Welke innovatieactiviteiten doen ze het liefst? En wat innoveren ze graag? Welke invloed heeft de omgeving daarop? En welke strategieën passen ze zelf bewust en onbewust toe om succesvoller te innoveren?

 

Woensdag 28 april 2021 ONLINE Hoogbegaafd en HSP

Door: Miranda op den Brouw

In deze workshop ga ik in op wat hoogsensitiviteit is, wat dat voor jou betekent en welke kwaliteiten en valkuilen dat met zich meebrengt. Je kwaliteiten kun je op een positieve manier benutten wanneer je je bewust bent van jouw sensitiviteit. Dit vraagt van je om stil te leren staan bij jezelf. Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen, waarvoor onder andere muziek ingezet wordt, gaan we hiermee aan de slag. Je wordt uitgedaagd om je te richten op het waarnemen en ontdekken en om met je aandacht van je hoofd naar je lijf te gaan.

 

Dinsdag 18 mei 2021 ONLINE  Creativiteit, de kunst van het durven  (inmiddels uitverkocht)

Door: Henriëtte de Ruijter

Creativiteit resulteert in vermindering van faalangst. Creatief zijn levert je ontspanning en plezier op zonder dat je een doel hoeft te behalen, je hoeft niet te winnen of jezelf te verbeteren. Het versterkt je zelfvertrouwen zodat je in je leven en in je werk tot bloei komt.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn om creatief te zijn. Er zijn geen regels. Het gaat om ontdekken en durven ”mislukken”. Gun jezelf de mogelijkheid om te experimenteren en dingen uit te proberen.

 

Dinsdag 25 mei 2021 ONLINE  HB-Café samen in gesprek

Door: jullie zelf, gefaciliteerd door team HB-Café online

Overeenkomstig het World Café concept gaan we samen in gesprek aan online thema-tafels. Bij je inschrijving kun je thema’s suggereren die jou interessant lijken. Wij bereiden met ons team uit de opbrengst enkele thema’s voor om de gesprekken aan te zetten en richting te geven. Uiteraard mooie thema’s die te maken hebben met hoogbegaafd-zijn. De uitwisseling en onderlinge inspiratie is aan de deelnemers.

 

Donderdag 27 mei ONLINE WEBINAR Begaafdheid in Ontwikkeling, over Positieve Desintegratie en meér

Door Lotte van Lith

Het webinar is interessant voor wie een transitie in persoonlijke ontwikkeling ervaart en actuele vragen en ervaringen heeft die aan de creatief geïllustreerde theorie en ruime praktijkervaring gespiegeld kunnen worden. Ook personen die zich herkennen in de overprikkelbaarheden (overexcitabilities) zullen inspiratie en inzicht ervaren in het webinar. Evengoed is het webinar boeiend voor wie als psychologisch en pedagogisch begeleider werkt en graag meer leert over positieve desintegratie en begaafdheid-in-ontwikkeling.

 

Woensdag 2 juni 2021 ENSCHEDE Hoogbegaafd & Liefdesrelaties(uitverkocht)
Door: Arja Roozemond

Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties. Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? En hoe zit het met het persoonlijke verhaal, hoe doe je dit zelf?

Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties.

 

Donderdag 3 juni ROTTERDAM HB en solliciteren na (of nog in?) Corona-tijd (verplaatst) (uitverkocht)

Door Tessa Faber

In dit HB-Café krijg je speciale, stoutmoedige, super-eigenzinnige en slimme strategieën aangereikt om je als niet-standaard professional te profileren. Loopbaancoach Tessa Faber verzorgt een interactieve workshop met strategieën voor drie typische dilemma’s waar hoogbegaafden vaak tegenaan lopen: je bent overduidelijk een hoogopgeleide hoogbegaafde en wordt vaak te zwaar bevonden, je bent hoogbegaafd maar (nog) niet aantoonbaar hoogopgeleid en wordt te licht bevonden, je bent een creatief hoogbegaafd ‘multitalent’ en wordt vooral ‘raar’ gevonden.

 


HB Jongerenavond

Kletsplek, gameplek, filmplek, kies-je-plek! Voor hoogbegaafde jongeren. 1x per maand op donderdagavond. 

 

VANWEGE DE COVID-19-MAATREGELEN HELAAS VOORLOPIG GEEN AVONDEN…

 

Veel hoogbegaafde jongeren missen het contact met andere hoogbegaafden, vooral van hun eigen leeftijd. Contact met andere leeftijdsgenoten is vaak moeilijker doordat bij hoogbegaafden de gedachtes sneller gaan. Hierdoor verloopt de communicatie veelal niet goed. Hoogbegaafden worden dan niet goed begrepen, ze communiceren in een andere dimensie, als het ware.

 

Hoe fijn is het dan, als je met andere hoogbegaafden van gedachten kunt wisselen, een spelletje kunt spelen, of ‘gewoon lekker kunt chillen’.

 

Vanaf september 2019 startte bij HB Coaching Uitgeest dan ook HB Jongerenavond Uitgeest!

 

Iedere eerste donderdagavond van de maand, van 19:00 tot 21:00 uur.

 

Voor alle hoogbegaafde middelbare scholieren.

 

Om iedereen een kans te geven te komen, hanteer ik een laag tarief hiervoor. Dit betekent dan wel dat er tijdens deze avonden geen ‘coaching’ kan plaatsvinden. Het gaat om het samenzijn. Kosten per avond: € 15,-

 

Voor meer informatie kunt u altijd even contact met mij opnemen: info@hbcoachinguitgeest.nl

 

Inschrijven: https://hbcoachinguitgeest.nl/inschrijfformulier/

 


 

S.A.A.I.E.-vakantieactiviteiten

samen, actief, analytisch, interactief, eigenzinnig

Verveel je je in de vakantie?
Duurt de vakantie vaak te lang?
Doe je graag iets samen met peers?
Hou je van uitdagende activiteiten?

 

Dan zijn de S.A.A.I.E.-vakantieactiviteiten van iQBegrijp iets voor jou.

 

In de meeste schoolvakanties organiseert iQBegrijp uitdagende, gezellige, actieve (of juist niet) en eigenzinnige activiteiten voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Elke keer doen we iets anders. Heb je zelf een leuk idee? Laat het dan weten. Misschien wordt jouw idee wel één van de activiteiten.

Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop in de beschrijving van de geplande activiteiten op deze pagina.

 

* S.A.A.I.E. = Samen Analytisch Actief Interactief Eigenzinnig

 

Heb je vragen en/of wil je meer info, bel of mail dan gerust via 06-42151759 of info@iQBegrijp.nl.

 


Toffe Peers


 

 

Educatieve dagjes uit voor kinderen

 

Op deze site staat een overzicht met 'educatieve dagjes uit voor kinderen'. Leuk voor in de (zomer)vakantie of voor een dagje weg in het weekend!

 

Ook hier zijn leuke uitjes te vinden: 10 leuke uitjes voor hoogbegaafde kinderen.


 

CoderDojo


Een uitdaging voor vele hb-kinderen!?

Programmeren voor kids. Misschien ook wel bij jou in de buurt.

Lees meer>>

 

 

 

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."