Voordelen lidmaatschap Choochem

Als lid kunt u andere hoogbegaafden ontmoeten en leren van elkaars ervaringen. Dat biedt een thuisbasis, een rustpunt bij mensen die de problematiek begrijpen. De vereniging is een vraagbaak voor allerlei vragen op het terrein van kerk/geloof, onderwijs, opvoeding en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kunt u gebruik maken van een uitgebreid netwerk van professionals op het gebied van hoogbegaafdheid die op de hoogte zijn van alle trends en ontwikkelingen.

 

U krijgt als lid van Choochem onder andere 10% korting op het blad Talent. We zijn bezig om via Choochem nog meer kortingen te realiseren op bijvoorbeeld denkspelletjes en hulpverlening. Voor het organiseren van activiteiten streven we naar een lage prijs, zodat het laagdrempelig is. 

 

Choochem biedt ook kansen om uw eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het schrijven van een recensie, het organiseren van een workshop, of het organiseren van een (periodieke) ontmoeting bij u thuis van mensen in uw regio om persoonlijke ervaringen met bijvoorbeeld school of kerk te delen. Wij willen u hierbij aanmoedigen om te experimenteren met datgene waar u goed in bent. Ons motto is: doe maar gek, u moet al zo vaak gewoon doen!

 

Met uw lidmaatschap steunt u ook de lobby in Den Haag. Via De Koepel (samenwerkingsverband van Choochem, Hint en Pharos), wordt het beleid t.a.v. hoogbegaafdheid beïnvloed.

 

We nodigen u van harte uit om lid te worden van Choochem. Om direct uw lidmaatschap aan te vragen hebben we de volgende gegevens van u nodig.

 

 

 

»Nu Lidmaatschap aanvragen«

 

 

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden