Meet & Greet

Meet & Greet Wageningen / Veenendaal

 

Ontmoeting en een goed gesprek met andere ouders

 

Veel leden van onze vereniging hebben aangegeven graag met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen rondom hoogbegaafdheid. Hiervoor hebben wij de formule van ‘Meet en Greet’ ontwikkeld. Tijdens deze laagdrempelige avond ontmoeten ouders elkaar en gaan in gesprek rond een bepaald thema. Dit thema wordt door een deskundige ingeleid. In het afgelopen seizoen zijn wij twee maal bij elkaar geweest. Voor het komende seizoen hebben wij alvast een tweetal thema’s voorbereid:

  • Opvoeding met talenten
  • Communicatie met school

 

Opvoeding met talenten - Donderdag 26 september

De opvoeding van je hoogbegaafde kind vraagt een andere aanpak. Hoe ga je om met de talenten maar ook met de behoeftes van je kind.

 

Communicatie met school - Donderdag 28 november

Hoe zorg je ervoor dat de communicatie met school goed verloopt? Waar loop je tegenaan en hoe zou je dit kunnen aanpakken? Hoe deel ik op een goede manier mijn zorgen met school?

 

Data in 2014:

  • Woensdag 12 februari 2014
  • Donderdag 10 april 2014
  • Woensdag 18 juni 2014

 

 

Praktische informatie:

Locatie: Wilslaan 28, Wageningen
Prijs: Geen kosten
Data:

12 februari, 10 april en 18 juni

van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.45)

Opgave:

E-mail info@choochem.nl

Vermeld daarin uw naam, adresgegevens

Deelnemers: Deze avonden staan open voor leden en niet-leden

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'