01-02-2014 kinderexcursie (5 t/m 7 jaar)

Kinderexcursie 1 februari 2014: muziek horen, zien en zelf maken in Museum Speelklok en Domtoren

 

In het museum gaan we op ontdekkingstocht langs verschillende zelfspelende muziekinstrumenten, zoals speelklokken, speeldozen, pianola’s en draaiorgels. Want hoe kan bijvoorbeeld een viool helemaal uit zichzelf spelen? En hoe weet de viool welk lied hij moet spelen? In de Muziekfabriek gaan we zelf aan de slag met het maken van je eigen speeldoosmuziek. 

 

Na de lunch beklimmen we de hoogste kerktoren van Nederland: de Domtoren (ruim 112 meter). Onder leiding van een gids lopen we 465 treden op en krijgen onderweg naar boven uitleg over de klokken, het luiden en het beieren. Helemaal boven in de toren aangekomen genieten we van het enorme uitzicht over de stad Utrecht en de omgeving.

 

Voor wie

Deze kinderexcursie is voor hoogbegaafde kinderen van 5 tot en met 7 jaar.

 

Wanneer

Op zaterdag 1 februari 2014.

 

Programma

11.00 uur – 13.15 uur Bezoek aan Museum Speelklok (Steenweg 6 in Utrecht) met rondleiding, zelf op expeditie (ontdekking) gaan en je eigen speeldoosmuziek maken 

 

13.15 uur Lunchen

 

14.00 uur Beklimmen van de Domtoren (Domplein 9 in Utrecht)

 

15.15 uur Naar huis

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 20 euro.

 

Vervoer

Er is gelegenheid uw kind mee te laten reizen met de trein vanaf station Veenendaal – de Klomp naar het Museum Speelklok in Utrecht en weer terug. Wilt u hiervan gebruik maken, geeft u dit dan aan bij de aanmelding. U ontvangt dan verdere informatie.

 

Aanmelden

U kunt uw kind hier aanmelden en kies ‘kinderexcursies’. Vermeld onder opmerkingen of u lid bent van Choochem en of uw kind mee wilt reizen met de trein.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus die deze excursiedag organiseert.


Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'