02-11-2013: Excursie Skeletten en proefjes

In het natuurhistorisch museum van Rotterdam hangt een skelet van een 15 meter lange potvis. Als je goed kijkt, zul je zien dat zijn skelet op ons skelet lijkt. Hoe komt dit? Tijdens een spannende museumles leer je van alles over de functie en bouw van het skelet. Daarna gaan we omhoog in de hoogste toren voor publiek in Nederland, de Euromast! Weet jij misschien hoe hoog die is? Met de tram gaan we naar de Ontdekhoek. Dat  is een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen! Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto's in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes... Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes.

 

Programma

10:50 uur Ontvangst bij Natuurhistorisch Museum (Westzeedijk 345, Rotterdam) (Museumpark)
11:00 uur Museumles 'Magere Hein en co'
12:15 uur Lopen naar de Euromast, omhoog en lunch
13:30 uur Vertrek met tram naar de Ontdekhoek
14:00 uur Proefjes doen in de Ontdekhoek
16:00 uur Ouders halen kinderen op bij de Ontdekhoek (Crooswijksebocht 36, Rotterdam)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 35 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kinderpsycholoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 30 euro.

 

Opgeven 

Opgeven kan via de website van Dotado

 

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."