05-10-2013: Excursie Wetenschappers en globetrotters

Zelfs de grootste geleerde weet niet precies wat licht is, toch weten we allemaal waar het om gaat. Wil jij er meer over weten? Bv. over het verschil tussen bolle en holle lenzen, de werking van een prisma en de uitvinding van de telescoop? Kom dan op 5 oktober meedoen met de workshop 'Wandelen met licht'. Ook is er een rondleiding waarbij je veel informatie krijgt over allerlei technische snufjes in het museum. Op die dag gaan we ook speuren in een heel andere wereld, namelijk die van Afrika. In het museum van Volkenkunde maken we een reis door dit geheimzinnige werelddeel. Geef je snel op als globetrotter!

 

Programma

10:50 uur

Ontvangst bij Museum van Volkenkunde (Steenstraat 1, Leiden) 

11:00 uur

Speurtocht 'Globetrotters in Afrika'

12:30 uur

Lunchpauze

13:30 uur

Programma 'Wandelen met licht' (workshop en rondleiding)

in Museum Boerhaave (Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden)

15:30 uur

Ouders halen kinderen op bij de ingang van

Museum Boerhaave (Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 35 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kinderpsycholoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 30 euro.

 

Inschrijving

Inschrijven kan via de website van Dotado.


Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'