17-06-2013: Interview HB zijn Groot Nieuws Radio

Vanavond zal Dineke van Kooten op Groot Nieuws Radio te horen zijn in het programma Avondmelange over 'Hoogbegaafd zijn'. In dit programma zal naar de volgende artikelen worden verwezen:

 

 

 

Over het programma: Avondmelange

Een melange is volgens de dikke Van Dale een zorgvuldig samengestelde mix van verschillende ingrediënten. Denk aan een smakelijke kop koffie na het eten of een verfijnd glas wijn. Zoals u daar wellicht van kunt genieten op de avond, hopen we ook uw oor te mogen prikkelen met dit programma. Avondmelange is een zorgvuldig samengestelde mix van inspirerende rubrieken, een vleugje actualiteit, muziek en een goed gesprek. Dat gesprek voeren we elke avond weer met iemand anders, waardoor er gedurende de week een breed scala aan onderwerpen voorbij komt.

 

Uitzending: Maandag t/m vrijdag 20:00 – 22:00 uur

Presentatie: Ronald Koops en Tim Hendriks

Meer informatie

Boekrecensie

Hoogbegaafde senioren

"Hoogbegaafde senioren"

Noks Nauta & Ine Schouwstra.

In dit boek van de IHBV staat de doelgroep ‘Hoogbegaafde senioren’ centraal. Een mooie eerste aanzet voor deze doelgroep. Het boek is een weergave tussen theorie en praktijk.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden