17-06-2013: Interview HB zijn Groot Nieuws Radio

Vanavond zal Dineke van Kooten op Groot Nieuws Radio te horen zijn in het programma Avondmelange over 'Hoogbegaafd zijn'. In dit programma zal naar de volgende artikelen worden verwezen:

 

 

 

Over het programma: Avondmelange

Een melange is volgens de dikke Van Dale een zorgvuldig samengestelde mix van verschillende ingrediënten. Denk aan een smakelijke kop koffie na het eten of een verfijnd glas wijn. Zoals u daar wellicht van kunt genieten op de avond, hopen we ook uw oor te mogen prikkelen met dit programma. Avondmelange is een zorgvuldig samengestelde mix van inspirerende rubrieken, een vleugje actualiteit, muziek en een goed gesprek. Dat gesprek voeren we elke avond weer met iemand anders, waardoor er gedurende de week een breed scala aan onderwerpen voorbij komt.

 

Uitzending: Maandag t/m vrijdag 20:00 – 22:00 uur

Presentatie: Ronald Koops en Tim Hendriks

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'