Winnen

 

Friso is een hoogbegaafde jongen en groeit op in een gezellig gezin. Zijn moeder is kunstenares en zijn vader musicus. Op school is het ondertussen allemaal een stuk minder gezellig. Friso verveelt zich en hij bedenkt onder de les allemaal nieuwe experimenten. De juf snapt het niet goed: als je zo goed kunt leren, kun je toch wel snel doorwerken en dan het extra werk doen? Ondertussen voelt Friso zich best wel een buitenbeentje in de klas. Jasper zit hem regelmatig dwars en ook bij de andere kinderen vindt hij maar weinig aansluiting. Gelukkig is Evelien er. Zij heeft moeite met rekenen, maar weet wel wat doorzetten is. En dat is iets waar Friso nog maar weinig mee te maken heeft gehad. Tot de school een skatewedstrijd organiseert… Friso besluit mee te doen en gaat de confrontatie aan. Hij wordt daarbij ook geconfronteerd met zichzelf!

 

Een spannend boek waarin de problematiek van hoogbegaafdheid duidelijk wordt neergezet: hoogbegaafd zijn heeft niet alleen te maken met goed kunnen leren. Het maakt ook goed duidelijk wat er gebeurt als leerkrachten het probleem niet serieus nemen. Een leuk boek om zomaar te lezen, maar ook zeker een aanrader voor hoogbegaafde kinderen vanaf 10 jaar, hun ouders en leerkrachten.

 

GuurtjeLeguijt. Winnen! Callenbach, Kampen. ISBN 9789026610707. Prijs: 10.50 euro 

 


 

Door Willemien Schollaart-Vogel. Willemien is orthopedagoge en heeft haar eigen adviesbureau Dotado. Zij richt zich op ouders van (hoog-)begaafde kinderen en hun leerkrachten.


 

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'