Jadmaxx

Spelonderdelen:

 

Aantal spelers:

Spelduur:

Leeftijd:

Prijs: 

Type spel:

Uitgegeven door:

Bijzonderheden:

4 x set letters, 18 letterstenen, 4 schermen, scoreblok en klok

4 (met uitbreidingssets zoveel als je wilt)

afhankelijk van de in te stellen tijd (vanaf 5 min.)

8 +

59,95 euro (via www.jadmaxx.com)-

bordspel/letterspel

 

Jadmaxx CV

Voor op school en thuis

 

Het spel zelf

Bijzonder leuk letterspel en zeer geschikt voor verbaal vaardige kinderen/volwassenen. Het doet aan scrabble denken, maar wijkt in zoverre van het aloude bekende spel af omdat geluk een minder grote rol speelt. Iedere speler heeft namelijk evenveel kansen. Daarnaast is een groot voordeel van dit spel dat er weinig wachttijd is (iets wat voor hoogbegaafde mensen nogal eens een beproeving is), maar dat iedereen tegelijk gespeeld wordt. Elke speler neemt uit de voorraad dezelfde letters. Er wordt afgesproken hoeveel rondes er gespeeld wordt en hoeveel tijd er voor elke ronde beschikbaar is. Daarna wordt de score bepaald. Het spel is ook nog eens mooi vormgegeven en bevat onder andere een klokje om de tijd te meten. Niet alleen gezinnen, maar ook scholen kunnen hun voordeel er mee doen. Door het spel te spelen, wordt de taalvaardigheid geoefend en de woordenschat vergroot. Een prima spel om in de klas te gebruiken! Het enige minpuntje is de prijs: bijna 60 euro is toch wel wat veel voor een gezelschapsspel. (Red.: zie opmerking onderaan pagina.)

 

Spelprincipe

Binnen een vastgestelde tijd moet het spel gespeeld worden. De spele heeft de beschikking over achttien letters. Iedere letter heeft een waarde. Het is de bedoeling dat er van die letters woorden worden gemaakt.

 

De essenstie van JADMAXX spitst zich toe op het dubbel gebruiken van zoveel mogelijk letters. Door horizontaal en verticaal de letters met elkaar te combineren worden deze dus voor twee woorden gebruikt. Deze letter tellen dan ook dubbel. Letters die niet voor een dubbel woord worden gebruikt teleln een keer. Letters die niet worden gebruikt tellen uiteraard niet mee. Alles word bij elkaar opgeteld tot een totaalscore.

 

Spelprocedure

Iedere deelnemer heeft de beschikking over één set letters en een scherm. Allereerst wordt er een spelleider aangewezen. Deze kan wel of niet zelf deelnemen aan het spel. De spelleider stelt de afgesproken tijd op de klok in en vervolgens gooit hij één voor één de letterstenen op tafel.

 

De spelers pakken de aangegeven letter uit hun letterhouder. Als alle achtien letterstenen gegooid zijn start de klok. Met de verkregen letters moeten de spelers aan de slag. Iedere speler combineert nu zijn letters achter het opgezette scherm. Als de tijd verlopen is, krijgt iedereen nog één minuut om het af te ronden. Daarna is het niet meer toegestaan met de letters te schuiven. Het scherm wordt weggehaald en de berekening wordt gemaakt volgens het optelprincipe van JADMAXX. Een volledig spel bestaat uit de totale som over tien spelronden.Opmerking redactie: Aanbieding

Tot 1 september krijgen Choochem leden bij bestellling 20% van het betaalde bedrag terug gestort. Mail na bestelling naar info@jadmaxx.com en 20% wordt nadat u het volledig bedrag heeft overgemaakt terug gestort!

 

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'