Het verhaal van Tijl Koenderink

 

In 'Altijd wat' van de NCRV wordt deze aflevering het bijzondere verhaal van de hoogbegaafde Tijl Koenderink verteld. Hoogbegaafdheid zou een zegen moeten zijn, maar voor velen is het een vloek. Ghislaine Plag gaat in gesprek met Tijl Koenderink over zijn hoogbegaafdheid, over de pesterijen op school, het onbegrip en de gebrekkige begeleiding van leraren. Hoe is hij er bovenop gekomen? En wat doet hij om hoogbegaafde kinderen te helpen?

Kijk hier naar de aflevering van dinsdag 26 juni 2012, waarin vanaf 21.04 min. het gesprek met Tijl Koenderink langskomt. 

Het gesprek met Tijl Koenderink staat ook op een youtubefragment

 

Meer over Tijl Koenderink: 

IQ van 145 maar hij kan zijn kamer nog niet opruimen - Hoe kan dat?

 

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."