Kennismakingsbijeenkomst Choochem en Mensa

Thema: hoogbegaafdheid, geloof en kerk

 

Wij, de Christen-Sig van de vereniging Mensa, willen jullie uitnodigen voor een ontmoeting op 9 juni a.s. tussen hoogbegaafde christenen van de verenigingen Mensa en Choochem. We willen deze middag met elkaar van gedachten wisselen over hoogbegaafd geloven en gemeentelid zijn. 

 

We zullen dit doen, onder begeleiding van Dineke Sinke. Zij zal plenair iets vertellen over het thema en we zullen hier in kleine groepjes mee aan de slag gaan.

 

Het programma start om 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur staan de koffie en thee klaar, circa 16.30 uur ronden we af en kunnen mensen die dat willen nog even napraten bij een (niet-alcoholisch) drankje.

 

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Ichthuskerk, Duinkerksestraat 7-9 in Scheveningen. Nadere gegevens worden naar de deelnemers gestuurd. 

 

Er zal een bijdrage van 5 euro p.p. gevraagd worden voor de zaalhuur en de catering. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

De bijeenkomst is bedoeld voor hoogbegaafde volwassen christenen, niet voor (en over) kinderen.

 

Aanmelden kan bij Lineke Streefkerk, lineke.streefkerk@gmail.com

 

Kort samengevat:

Datum: 9 juni 2012

Tijd: vanaf 12.30

Locatie:  Ichthuskerk, Duinkerksestraat 7-9 in Scheveningen

Kosten: 5 euro p.p.

Opgeven: lineke.streefkerk@gmail.com

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'