Columns

Columns Nico Catsburg

Hoogbegaafdheid in de Bijbel, daar is best veel over te vinden.
Lees onze columns over Hoogbegaafdheid in de Bijbel en verbaas je over wat hierover in de Bijbel te vinden is, of verbaas je je niet misschien?

 

Alle columns:

 

Colums over Hoogbegaafdheid in de Bijbel: 

 

 


 

Columns Priscilla Zetstra

Na een vrij lange periode zonder columns zijn we blij dat we een nieuwe columnist hebben!

Vanaf juli 2018 schrijft Priscilla Zetstra de nieuwe columns voor Choochem: 

'De komende periode zal ik op deze plaats regelmatig het een en ander delen van wat wij als gezin met hoogbegaafde kinderen meemaken. Waar we tegenaan lopen en hoe we daar door vallen en opstaan mee om leren gaan. De leuke dingen, de uitdagingen en hoe we ons best doen om als christenen ook hierin onze weg vinden. Ons gezin bestaat uit zes personen; mijn man, ik en onze vier heerlijke kinderen, van puber tot peuter. We wonen in het noorden van het land en hebben met ons gezin en werk best wel een druk bestaan. We willen leven vanuit ons geloof in Jezus als onze Heer en redder en zijn lid van een traditionele gereformeerde kerk.'

 

Alle columns:

 


 

Columns Joanne Verhulst

'Het columnstokje van Douwe Wiersma overnemen is een voorrecht en uitdaging. Ik las hem graag en betreur dat ik er niet langer van genieten kan. Het spijt me nog altijd dat ik niet eerder contact met hem heb opgenomen om een stevige boom op te zetten. Hij is te jong gestorven…' - Joanne Verhulst, - 

 

Alle columns:

 


Columns Douwe Wierenga 

“Bij zijn crematie was er een bonte, eigenzinnige stoet, van jaargenoten tot buschauffeurs. Een ontroerend treffen, zoals hij zelf graag had gezien. Op zijn computer werd ontdekt dat hij in 2010 woorden als afscheid, stilstaan, weg en dood onbruikbaar had genoemd voor zijn eigen overlijdensdienst. ‘Vier het leven dat ik leefde, sta stil bij het leven dat ik ben.’ Hij verlangde ernaar ‘daar te zijn waar ik behoor, niet uit verdienste maar door zijn genade, op schoot bij Hem die mij in dit leven wilde.’ Als grafschrift wilde hij: ‘Douwe was here.’ 

Voor het volledige artikel over Douwe in het ND>>

 

Na aanleiding van het overlijden van Douwe Wiersma heeft Jan Dijkstra een 'In Memoriam' geschreven. De overige vijf colums zijn geschreven door Douwe Wiersma (8 jul 1967 - 6 nov 2011) zelf. Douwe Wiersma was freelance tekstschrijver/journalist, creatieve vormgever/designer, communicatieadviseur en werkt daarnaast geregeld als buschauffeur. Zie ook zijn interview.

 

 

Alle columns:

 

 

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."