Weerwolven

Spel onderdelen:

Aantal spelers:

Spelduur:

Leeftijd:

Type spel:

Uitgegeven door:

24 karakterkaarten

8-18

30-45 min

10+

Kaartspel

999 games, Asmodée, Cafe Games International,

Lui-meme, Pro Ludo

 

Begin

Afhankelijk van het aantal spelers en de gekozen spelvariant wordt een aantal kaarten uitgezocht. In de hieronder beschreven eenvoudige variant zijn er twee weerwolven, onschuldige burgers, waaronder een ziener en een onschuldig meisje. Er moeten net zoveel kaarten zijn als spelers, de spelleider niet meegerekend. 

De spelleider schudt de kaarten en geeft elke speler gedekt een kaart. Elke speler bekijkt in het geheim zijn kaart, en legt deze vervolgens gedekt voor zich neer.

 

Verloop

Het spel verloopt over verschillende ronden, die steeds gelijk verlopen. De spelleider geeft instructies en praat het spel aan elkaar.

 

Nacht

Alle spelers sluiten hun ogen. Nu roept de spelleider de ziener op. De speler met het karakter ziener opent zijn ogen en wijst een speler aan. De spelleider toont de karakterkaart van deze speler aan de ziener. Vervolgens sluit de ziener zijn ogen weer. Nu roept de spelleider de weerwolven. De spelers met het karakter weerwolf openen hun ogen en wijzen een speler aan. Het onschuldige meisje mag ondertussen stiekum haar ogen een beetje openen om de weerwolven te betrappen. Vervolgens sluiten de weerwolven hun ogen weer.

 

Dag

Alle spelers openen hun ogen. De spelleider maakt bekend welke speler deze nacht door de weerwolven is omgebracht en toont de karakterkaart van de speler. Deze speler ligt uit het spel en mag niet meer meepraten. Vervolgens overleggen de spelers, die zich allen voordoen als onschuldige burgers, welke speler zij ervan verdenken een weerwolf te zijn. Aan het einde van de discussieronde wordt één speler weggestemd. De spelleider toont de karakterkaart van deze speler. Deze speler ligt uit het spel. 

Nu begint de volgende ronde. Als een karakter niet meer in het spel is, wordt deze niet meer opgeroepen.

 

Eind

Het spel eindigt zodra alle weerwolven uit het spel zijn of als alle burgers uit het spel zijn. In het eerste geval winnen de burgers, in het tweede geval de weerwolven.

 

 

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'