Slim zijn - facetten van hoogbegaafdheid

Slim zijn - Facetten van hoogbegaafdheid

ISBN 978 90 816598 1 9

 

In dit boek staat een reeks van verschillende onderwerpen over hoogbegaafdheid. Omdat de auteurs vanuit verschillende domeinen en posities naar het onderwerp hoogbegaafdheid kijken, worden allerlei facetten van hoogbegaafdheid belicht. Een eerdere uitgave verscheen in 2005 met een oplage van ruim 3000 exemplaren. Genoeg reden voor de stichting Koepel Hoogbegaafdheid om het boek te updaten en met een reeks van nieuwe onderwerpen aan te vullen.

 

 

- Wat is hoogbegaafdheid en hoe herken je dit bij kinderen?

- Waar kunnen deze kinderen tegenaan lopen?

- Hoe ga je als ouder, leerkracht of docent mee om?

- Hoe herken je een onderpresteerder of een kind met buikpijn van verveling?

- Hoe zit het met vriendschapsverwachtingen en de sociale-emotionele ontwikkeling?

- Hoe gaat een hoogbegaafd kind om met geloof.

- Zijn de ouders ook hoogbegaafd?

 

Het boek is uitgegeven door de stichting Koepel Hoogbegaafdheid. Deze stichting is ontstaan uit de samenwerking tussen de hoogbegaafdheidsverenigingen Pharos, Choochem en Hint. Door vereniging Choochem is een bijdrage geleverd over hoogbegaafdheid en geloof:

 

Een fragment uit het hoofdstuk over ‘Volwassen en ontdekken dat je hoogbegaafd bent’:

‘En ineens is er dan die ontdekking: je bent zelf dus ook hoogbegaafd. Voor sommigen is het de bevestiging van een vermoeden dat er al lang was. Anderen kunnen het niet geloven. Soms hebben we zoveel last van onze hoogbegaafdheid of die van onze kinderen dat we vergeten dat hoogbegaafd zijn vooral ook positieve kanten heeft. Je kunt snel situaties en mensen inschatten. Maar of iemand daadwerkelijk in staat is om tientallen jaren schadevrij auto te rijden hangt niet alleen van de inzichten en snelle reacties af, maar ook van de vermogens om het voertuig te beheersen’

 

Het boek kunt u voor € 16,95 bestellen (excl. verzendkosten) via Koepel Hoogbegaafdheid.


 

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'