Slim zijn - facetten van hoogbegaafdheid

Slim zijn - Facetten van hoogbegaafdheid

ISBN 978 90 816598 1 9

 

In dit boek staat een reeks van verschillende onderwerpen over hoogbegaafdheid. Omdat de auteurs vanuit verschillende domeinen en posities naar het onderwerp hoogbegaafdheid kijken, worden allerlei facetten van hoogbegaafdheid belicht. Een eerdere uitgave verscheen in 2005 met een oplage van ruim 3000 exemplaren. Genoeg reden voor de stichting Koepel Hoogbegaafdheid om het boek te updaten en met een reeks van nieuwe onderwerpen aan te vullen.

 

 

- Wat is hoogbegaafdheid en hoe herken je dit bij kinderen?

- Waar kunnen deze kinderen tegenaan lopen?

- Hoe ga je als ouder, leerkracht of docent mee om?

- Hoe herken je een onderpresteerder of een kind met buikpijn van verveling?

- Hoe zit het met vriendschapsverwachtingen en de sociale-emotionele ontwikkeling?

- Hoe gaat een hoogbegaafd kind om met geloof.

- Zijn de ouders ook hoogbegaafd?

 

Het boek is uitgegeven door de stichting Koepel Hoogbegaafdheid. Deze stichting is ontstaan uit de samenwerking tussen de hoogbegaafdheidsverenigingen Pharos, Choochem en Hint. Door vereniging Choochem is een bijdrage geleverd over hoogbegaafdheid en geloof:

 

Een fragment uit het hoofdstuk over ‘Volwassen en ontdekken dat je hoogbegaafd bent’:

‘En ineens is er dan die ontdekking: je bent zelf dus ook hoogbegaafd. Voor sommigen is het de bevestiging van een vermoeden dat er al lang was. Anderen kunnen het niet geloven. Soms hebben we zoveel last van onze hoogbegaafdheid of die van onze kinderen dat we vergeten dat hoogbegaafd zijn vooral ook positieve kanten heeft. Je kunt snel situaties en mensen inschatten. Maar of iemand daadwerkelijk in staat is om tientallen jaren schadevrij auto te rijden hangt niet alleen van de inzichten en snelle reacties af, maar ook van de vermogens om het voertuig te beheersen’

 

Het boek kunt u voor € 16,95 bestellen (excl. verzendkosten) via Koepel Hoogbegaafdheid.


 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."