Avond 1: Rechtvaardigheid

Deze avond is onderdeel van een cursus van vier bijeenkomsten.

Meer informatie over deze cursus >>

 

Avond 1: Rechtvaardigheid

Wie ben ik en wat is eerlijk? Wat is mijn verantwoordelijkheid en mijn belang en waar begint die van jou? Voor wie doe ik er toe? Wie ziet welke kosten ik maak? Wat is motivatie en durf ik mijn passie na te volgen? Waarom overkomt mij onrecht? En wat betekent dat? Hoe kan ik keuzes maken die recht doen naar weerskanten? Kan ik mijn inzet geven, maar ook op zak houden? Durf ik grenzen te trekken? Ook ‘nee’ te zeggen? Bij deze en soortgelijke vragen staan we stil in deze eerste workshop persoonlijke ontwikkeling.

 

Behalve theoretische informatie over de dynamiek van geven en nemen, gaan we in kleinere groepen met elkaar in gesprek rond thema’s die raken aan hoogbegaafdheid en rechtvaardigheid.

 

Datum:    22 februari 2012

Locatie:  ’t Veerhuis Nieuwegein
                  Nijemonde 4
                  3434 AZ Nieuwegein

Tijd:          19:30  - 21:30 uur

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'