Avond 1: Rechtvaardigheid

Deze avond is onderdeel van een cursus van vier bijeenkomsten.

Meer informatie over deze cursus >>

 

Avond 1: Rechtvaardigheid

Wie ben ik en wat is eerlijk? Wat is mijn verantwoordelijkheid en mijn belang en waar begint die van jou? Voor wie doe ik er toe? Wie ziet welke kosten ik maak? Wat is motivatie en durf ik mijn passie na te volgen? Waarom overkomt mij onrecht? En wat betekent dat? Hoe kan ik keuzes maken die recht doen naar weerskanten? Kan ik mijn inzet geven, maar ook op zak houden? Durf ik grenzen te trekken? Ook ‘nee’ te zeggen? Bij deze en soortgelijke vragen staan we stil in deze eerste workshop persoonlijke ontwikkeling.

 

Behalve theoretische informatie over de dynamiek van geven en nemen, gaan we in kleinere groepen met elkaar in gesprek rond thema’s die raken aan hoogbegaafdheid en rechtvaardigheid.

 

Datum:    22 februari 2012

Locatie:  ’t Veerhuis Nieuwegein
                  Nijemonde 4
                  3434 AZ Nieuwegein

Tijd:          19:30  - 21:30 uur

Meer informatie

Boekrecensie

Hoogbegaafde senioren

"Hoogbegaafde senioren"

Noks Nauta & Ine Schouwstra.

In dit boek van de IHBV staat de doelgroep ‘Hoogbegaafde senioren’ centraal. Een mooie eerste aanzet voor deze doelgroep. Het boek is een weergave tussen theorie en praktijk.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'