HB in ziektewet

Medewerking gezocht voor onderzoek.

 

Heb je als hoogbegaafde in 2019 of recenter contact gehad met een arts bij UWV vanuit de Ziektewet of een WIA-beoordeling?

Dan ben ik op zoek naar jou.

Mijn naam is Anne van Overbeek en ik doe als verzekeringsarts in opleiding onderzoek naar de ervaringen van hoogbegaafden tijdens spreekuren met artsen van UWV.
Ik zoek daarvoor mensen die op een officiële IQ-test een score in de hoogbegaafde range hebben gehaald. Zowel mensen die alleen voor een WIA-beoordeling bij UWV geweest zijn als mensen die in de Ziektewet bij UWV geweest zijn, kunnen meedoen.

 

Doel van mijn onderzoek is om hoogbegaafdheid meer onder de aandacht brengen van verzekeringsartsen.
Ik heb persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp; het IHBV is betrokken als kenniscentrum.

 

Mijn plan is om in juni een korte vragenlijst te versturen; vanaf september zal ik enkele mensen gaan interviewen over hun ervaringen.

 

Behoor je tot mijn doelgroep en wil je meer informatie, of je aanmelden voor de vragenlijst?

Stuur dan een e-mail aan onderzoekHBinZiektewet@gmail.com voor meer details.

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."