Debat, tussen plicht en praktijk. Volgeboekt

Hoogbegaafde jongeren in debat over passend onderwijs

 

 

 

Op vrijdag 16 april jl. organiseerden Stichting WIJzer dankzij in samenwerking met Stichting Hoogbegaafd! het debat “Tussen plicht en praktijk” waarin hoogbegaafde kinderen en jongeren in gesprek gingen met politici Lisa Westerveld, Rudmer Heerema en Sylvana Simons. Zij lieten zien en horen wat er allemaal niet goed gaat en welk leed dit hen dagelijks bezorgd.

 

Als ouder, professional of op ander wijze betrokkene bij hoogbegaafde kinderen en jongeren laten we je graag kennisnemen van de inhoud van dit debat.

 

Het debat is opgeknipt in 4 delen:
Thema 1: Ontwikkelbehoefte
Thema 2: Leerbehoefte
Thema3: Ondersteuningsbehoefte
Thema 4: Toekomst, wat nu?

 

Ga hier naar de pagina om de filmpjes te bekijken.
Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."