Kinderexcursie: 'Op speurtocht in Rotterdam'

Excursie zaterdag 7 november 2020

Dotado organiseert een kinderexcursie

 

Op 'Speurtocht in Rotterdam'

In het Natuurhistorisch museum kan je maar liefst 183.387 geleedpotigen dieren vinden. De vlinder is een dier dat ook onder de geleedpotigen dieren valt. Tijdens de workshop gaan we vlinders indelen, zelf botten wegen, huiden voelen, fossielen onderzoeken en gebitten vergelijken. Elk dier heeft een manier gevonden om zich aan hun omgeving aan te passen.

 

Het tweede deel van de excursie gaan we naar het Wereldmuseum. Op veel museumstukken zie je motieven die verwijzen naar macht, geluk of bescherming. Welk verhaal vertelt een symbool? Wat valt te ontdekken over vorm, regelmaat, symmetrie en spiegelen van patronen? Dat wordt ontdekt tijdens de inleiding van deze les. Tijdens de rondleiding gaan we kijken naar een collectie met veel symbolen en patronen. Na al deze patronen gezien te hebben, mag je zelf een patroon verzinnen en maken. Misschien heb je al een idee in je hoofd?

 

Ben je tussen de 6 en 11 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma:

9.45 uur: Ontvangst bij Natuurhistorisch Museum Rotterdam door begeleiders.
10.00 uur: Workshop 'Wereldnatuur' met opdrachten
11.45 uur: Lunchpauze in het museumpark en lopen naar het Wereldmuseum
13.00 uur: Workshop 'Verborgen bericht'
15.00 uur: Ouders halen hun kinderen weer op bij het Wereldmuseum

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door begeleiders van de Speeldernis. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 10 euro.


Inschrijven
Vul het formulier op de pagina van Dotado in om uw kind in te schrijven.

 

Meer informatie over de organisator:

Dotado heeft ondertussen al bijna 10 jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."