Tien keer vooroordelen over hoogbegaafdheid

Artikel in de EVA  

 

Hoogbegaafden.... ze zijn superslim, betweterig en lastig om mee samen te werken. We stoppen mensen die hoogbegaafd zijn al snel in een hokje. Daarom legt Eva vooroordelen over hoogbegaafdheid voor aan Bart van Toor en Doortje Wüllschleger, (ervarings)deskundigen en bestuursleden van Choochem.

 

 10x vooroordelen over hoogbegaafdheid

 

In dit interview komen twee van onze bestuursleden aan het woord met hun reactie op 10 vooroordelen. De één gaat vanuit de praktijk in op de vooroordelen, de ander vanuit de theorie.

 

Lees hier welke vooroordelen er spelen en hoe de reactie is van twee hoogbegaafden.

 

Te lezen in EVA magazine, het blad van de Evangelische omroep voor vrouwen. Verschenen op 11 juni 2020. 

 

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."