Excursiedag: bouwen met bamboe in Delft


Deze excursie zal geheel plaatsvinden in het Science Centre in Delft waar je wereld van wetenschap en techniek kunt beleven. De drie hoofdthema's van het Science Centre in Delft zijn Science, Design en Engineering. Een unieke verzamelplaats van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Tijdens de excursie krijg je de kans om de onderzoeksopstellingen van de TU Delft onderzoekers en studenten zelf te beleven.

 

We beginnen we met een workshop ‘Bamboe’. Daarbij ga je samenwerken in kleine groepen met als doel een zo groot mogelijke 3D-constructie met alleen bamboestokken en elastiekjes te bouwen. Op die manier leer je van alles over bamboe: hoe sterk het is en waar je het voor kunt gebruiken. Wie maakt de grootste constructie…?

 

Na de lunch is het tijd voor een rondleiding door het Science Centre. Onze gids neemt ons mee op ontdekking en je mag al je vragen stellen over de projecten die te zien zijn. Na de rondleiding mag je zelf mag je zelf aan de slag in het Science Centre.

 

Ben je tussen de 6 en 11 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

10:15 uur: Ontvangst bij Science Centre (Mijnbouwstraat 120, Delft)
10:30 uur: Workshop Bamboe
12:30 uur: Lunchpauze
13:00 uur: Begeleide rondleiding door het Science Centre en zelf aan de slag
15:00 uur: Kinderen worden weer opgehaald door de ouders bij het Science Centre

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door begeleiders in het museum. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 10 euro.


Inschrijven

Vul het formulier op deze pagina in, om uw kind in te schrijven.

 

Excursies voor hoogbegaafde kinderen op zaterdag

Dotado heeft ondertussen al bijna 10 jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

 

De eerstvolgende excursies vinden plaats op de volgende zaterdagen:

 

- 15 februari 2020: Bouwen met bamboe in Science Centre Delft Meer info en opgave >>
- 18 april 2020: Programma volgt nog
- 20 juni 2020: Programma volgt nog

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."