Intelligentieonderzoek bij vermoedelijk meer- en hoogbegaafde kinderen

In het Tijdschrift voor Orthopedagogiek beschrijven orthopedagogen in de rubriek 'Testcase' hun ervaringen met een of meerdere diagnostische instrumenten. In het nummer van september 2019 beschrijft Geke Maes - van Buiten een aantal intelligentietests op hun waarde voor het in kaart brengen van meer- en hoogbegaafden.

 

Geke Maes heeft ons persoonlijk het artikel doen toekomen, omdat er bij veel ouders van vermoedelijk meer- en hoogbegaafde kinderen vraag is naar de antwoorden op de vraag welke test geschikt is voor hun kind.

 

Lees hier het artikel!

 

Geraadpleegde literatuur die Geke Maes heeft gebruikt bij dit artikel vindt u hier.

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'