CBO Challenge voor het Primair Onderwijs

 

Tijdens een Challenge krijgt een groep van 10 tot 15 deelnemers gedurende een (mid)dag complexe opdrachten aangeboden, waarbij samenwerken, redeneervermogen en creativiteit centraal staan. Deze opdrachten zijn activerend en enthousiasmerend: de groep wordt gemotiveerd om samen de een uitdaging aan te gaan. Plezier en het leerproces staan hierbij voorop. Bij alle activiteiten staat een leerdoel centraal en na iedere opdracht wordt hier samen op gereflecteerd, zodat de deelnemers met meer zelfinzicht naar huis gaan.

 

Doelgroep

Kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 6-7-8)

 

Data en tijden:

Dit schooljaar worden er drie Challenges georganiseerd:

Zaterdag 2 november 2019
Zaterdag 18 januari 2020
Zaterdag 18 april 2020

 

Een Challenge op zaterdag vindt plaats bij CBO Talent Development en duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Deelnemers en ouders zijn welkom vanaf 09:30 uur welkom.

 

De kosten voor een Challenge op zaterdag bedragen 60,- euro. Als u uw kind tegelijk voor twee Challenges aanmeldt, kost het voor beide zaterdagen samen 100,- euro. Tijdens de dag wordt gezorgd voor eten en drinken.

Choochemleden krijgen een korting van 10%.

 

Een Challenge gaat in principe door bij tenminste 10 aanmeldingen en deze beslissing wordt uiterlijk een week van tevoren genomen. Bij minder aanmeldingen wordt de Challenge mogelijk geannuleerd en worden de kosten terugbetaald. Als uw zoon of dochter wordt afgemeld nadat u een mail ontvangen hebt waarin aangegeven is dat de Challenge doorgaat, worden de kosten niet terugbetaald.

 

Als u uw kind wilt aanmelden voor een Challenge, kunt u het aanmeldformulier aanvragen door op de website van CBO Challenge uw gegevens in te vullen. Als u Choochemlid bent, dit graag aangeven op het aanmeldformulier.

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'