Excursiedag Op onderzoek in Rotterdam

We beginnen bij Miniworld in Rotterdam waar we de wonderlijke miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen bewonderen. Er is een complete wereld te ontdekken en te beleven! Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons 'Rotterdam in miniatuur', inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Vervolgens ga je aan de hand van een speurtocht op zoek naar de elementen van watermanagement.

 

Na ons bezoek nemen we de tijd voor lunch en reizen we met de tram naar het Belasting & Douane Museum. Het museum geeft je een kijkje achter de schermen van de douane. We wonen eerst de speurhondendemonstratie bij. Daarna kun je bijvoorbeeld als douanelaborant aan de slag. Het museum heeft een heus KidsLab ingericht waar je spannende proefjes mag doen met de laboranten van de douane. Je krijgt uitleg over merkvervalsing en je leert hoe je namaakartikelen kunt herkennen. Aan de hand van een bijzondere collectie inbeslaggenomen goederen kun je ook ontdekken welke diersoorten bedreigd zijn en welke producten daarvan dus ook verboden zijn om in te voeren.

 

Ben je tussen de 6 en 11 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

9:45 uur Ontvangst bij Miniworld Rotterdam (Weena 745, Rotterdam)
10:00 uur Speurtocht en bezoek aan Miniworld
12:00 uur Lunchpauze en reizen per tram naar Belasting- en Douanemuseum
13:00 uur Speurhonden demonstratie, KidsLab, slangenhuid schilderen en bezoek museum
15:00 uur Kinderen worden weer opgehaald door de ouders (Parklaan 14-16, Rotterdam)


Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door in het museum Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 10 euro.


Inschrijven

Deze activiteit wordt georganiseerd door Dotado. Dotado heeft ondertussen al bijna 10 jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag.

Om uw kind in te schrijven kunt u het formulier op de website van Dotado invullen.

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."