Lezing Pharos Noord-Oost

Wat als hoogbegaafdheid ongelukkig maakt?

 

Esther Roelfsema kinder- en jeugd psychiater en Jenny Steggerda GZ psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog

 

Maandag 14 oktober 20.00 – 21.30 uur - Gorechthuis, Hortuslaan 1 Haren

 


Te vaak vallen (hoogbegaafde) leerlingen uit in de klas door gedragsproblemen. Leerkrachten krijgen steeds meer handvatten voor het op maat aanbieden van onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Een nog onderbelicht gebied is echter de overlap, of het onderscheid met kinderpsychiatrische problemen.
Komen de gedragsproblemen voort uit hoogbegaafdheid, en/of zijn ze te verklaren uit psychiatrische stoornissen als AD(H)D, Autismespectrumstoornis en Depressie?


In deze lezing zal dit onderwerp uitvoerig aan bod komen en zal duidelijk worden hoe belangrijk het is om de kennis vanuit de (kinder)psychiatrie te koppelen aan die van hoogbegaafdheid.


Kosten inclusief consumptie: leden van Pharos € 2,50 p.p. -- niet leden € 12,50 p.p.


Aanmelding via mailadres: noord-oost@pharosnl.nl.


Uw aanmelding wordt definitief als het verschuldigde bedrag is bijgeschreven op onze rekening: NL30ABNA 0537 1582 78 t.n.v. Pharos Noord-Oost o.v.v. uw naam / leden o.v.v. naam en lidnummer. 


Na de betaling ontvangt u een mail ter bevestiging, wilt u na de betaling een factuur ontvangen kunt u dit bij aanmelding aangeven.


Aanmelding en betaling vóór 7 oktober.


Annuleringsvoorwaarden:
Bij annulering tot 2 weken voor de lezing rekenen wij 20% annuleringsvergoeding.
Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling mogelijk

Meer informatie

Boekrecensie

De kleine Hoogbegaafdheid voro dummies

"De kleine Hoogbegaafdheid voor dummies"

Janet van Horssen-Sollie

Een mooie aanvulling qua boekje over hoogbegaafdheid, omdat het in het kort heel veel behandeld wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is en de schrijfster schuwt de vooroordelen hierin niet. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."