Een mogelijke manier om tieners betrokken te houden bij het geloof en de kerk.

Heb jij een hoogbegaafde tiener die zich verveeld in de kerkdienst?
En wil jouw tiener liever iets doen wat echt past bij zijn talenten, net even anders dan de gebruikelijke taken in de kerk? Lees dan even verder.


Ik ben de mogelijkheden aan het verkennen om een nieuw initiatief op te starten.
De intentie is om 1x per maand op de zondagochtend van 10.00-11.30 uur bijeen te komen met hoogbegaafde tieners en hun ouders. De locatie zal ergens rondom Utrecht zijn.


De Bijbeltekst (in context) is leidend. De bedoeling is om de Bijbeltekst en de achterliggende bedoeling van de Bijbelse schrijver talentgericht uit te werken. Zo leeft bijvoorbeeld bij onze hoogbegaafde dochter de wens om een tijdschrift te maken, een heerlijke uitdaging om samen met anderen uit te werken. Maar er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden om een Bijbeltekst verder uit te werken en creatief talenten in te zetten, denk aan songs/rap schrijven en opnemen, vloggen, christelijke game maken voor jongere kinderen, enz. Gelijk missionair gericht, het moet leuk zijn om anderen mee te gaan vragen.

 

Om generaties met elkaar te verbinden gaan we als ouders met elkaar nadenken over dezelfde Bijbeltekst, waarbij tieners ons mogen bevragen op ons getuigenis hoe wij die tekst doorleven in ons geloof/dagelijks leven (beetje in snelle interviewstijl).

 

Heb je aanvullende ideeën...laat ze weten, daar wordt het beter van.


Ik ben erg benieuwd of er meer gezinnen met hoogbegaafde tieners belangstelling hebben voor dit initiatief.


Stuur een mail naar: jeffreyterena@casema.nl


Hartelijke groet, Terena Spijker-Kroon

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'