Een mogelijke manier om tieners betrokken te houden bij het geloof en de kerk.

Heb jij een hoogbegaafde tiener die zich verveeld in de kerkdienst?
En wil jouw tiener liever iets doen wat echt past bij zijn talenten, net even anders dan de gebruikelijke taken in de kerk? Lees dan even verder.


Ik ben de mogelijkheden aan het verkennen om een nieuw initiatief op te starten.
De intentie is om 1x per maand op de zondagochtend van 10.00-11.30 uur bijeen te komen met hoogbegaafde tieners en hun ouders. De locatie zal ergens rondom Utrecht zijn.


De Bijbeltekst (in context) is leidend. De bedoeling is om de Bijbeltekst en de achterliggende bedoeling van de Bijbelse schrijver talentgericht uit te werken. Zo leeft bijvoorbeeld bij onze hoogbegaafde dochter de wens om een tijdschrift te maken, een heerlijke uitdaging om samen met anderen uit te werken. Maar er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden om een Bijbeltekst verder uit te werken en creatief talenten in te zetten, denk aan songs/rap schrijven en opnemen, vloggen, christelijke game maken voor jongere kinderen, enz. Gelijk missionair gericht, het moet leuk zijn om anderen mee te gaan vragen.

 

Om generaties met elkaar te verbinden gaan we als ouders met elkaar nadenken over dezelfde Bijbeltekst, waarbij tieners ons mogen bevragen op ons getuigenis hoe wij die tekst doorleven in ons geloof/dagelijks leven (beetje in snelle interviewstijl).

 

Heb je aanvullende ideeën...laat ze weten, daar wordt het beter van.

 

Sinds de nieuwsbrief van zomer 2019 is er al een nieuw idee geopperd: een christelijk kamp volgen.

 

Misschien zijn mensen zijn die mee willen denken over mogelijkheden en kansen voor christelijke hoogbegaafde tieners?
Er zijn echt leuke dingen te bedenken.
Zo heb ik een keer Hunted en Escaperoom gedaan met een tienermeiden groep nav een Bijbeltekst. Onwijs gaaf en het leidde ook tot bijzondere gesprekken en getuigenis kunnen geven.
Andere hoogbegaafde ouders hebben ook weer nieuwe ideeën, ik sta er open voor.

 

Ik ben erg benieuwd of er meer gezinnen met hoogbegaafde tieners belangstelling hebben voor dit initiatief.


Stuur een mail naar: jeffreyterena@casema.nl


Hartelijke groet, Terena Spijker-Kroon

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'