Mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID - Mapping Space editie #3

 

Kom zaterdag 22 juni naar Mapping Space editie #3,


GRATIS mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID.


Mapping Space is een landelijk awareness mini-festival over ruimte en (hoog)begaafdheid. Een event voor alle leeftijden met space- en HB talks, kunstinstallaties, performances en workshops rond het thema ruimte en (hoog)begaafdheid. Het thema ruimte kan gaan over het heelal, de planeten en sterrenstelsels. Maar ruimte kan ook gaan over de ruimte om te ontdekken, te creëren, over rust en vrijheid.

 

Tijdens dit event kunnen begaafde kinderen, jongeren en volwassenen contact leggen met ontwikkelingsgelijken en kunnen ouders, onderwijskundigen en hb-professionals hun kennis en ervaringen delen. Het is voor iedereen toegankelijk, voor diegene die affiniteit hebben met of geïnteresseerd zijn in (hoog)begaafdheid, maar ook voor wie het begrip (hoog)begaafdheid nieuw is.

 

Op 22 juni vindt Mapping Space #3 plaats in de OBA Bijlmerplein, Amsterdam. Een middag vol dynamische Space en HB-talks, co-create kunstinstallaties, workshops, performances en informatiemarkt met 20 HB organisaties. Toegang, talks en activiteiten zijn gratis. Dus zoek je verbinding, inspiratie of informatie over (de) ruimte en hoogbegaafdheid? Bestel dan nu een gratis ticket!

 

Deze editie met oa:

 

HB Talks:
Wendy van Bohemen (HB expertise centrum HIQ)
Jaap verouden (Het ABC/Day a weekschool)
Willy de Heer (Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden)

 

Space Talks:
Microgravity expert en cooperating scientist @ ESA-ESTEC Jack van Loon
Space Expo directeur Rob van den Berg
Astrobiologe Inge Loes ten Kate

 

Kunstenaars: (co-create workshops, installaties, performances)
Maarten Bel, Mr Adam, Rae@Wiredtocreate, Galaxy Silent Disco, Intergalactic Recruitment Agency

 

Ontmoet de volgende HB organisaties/professionals:
HB expertise centrum HIQ, Het ABC/Day a weekschool, Stichting Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden,De Wijswijzer, Mensa Fonds, IHBV – Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen, Praktijk Sherpa, Prismatis, Mandeville Academy, Het Kleine Avontuur,Verschil in Talent, Ondernemen met Eugenie, Stichting Hoogbegaafd!, De Dappere Professional, Talentissimo,Terpstra Legal, 21steeeuwsevaardigheden, Stichting IQ+, Phi-Lab, LerenLerenSchiedam & Slo/Talentstimuleren.
(voor links naar deze organisaties/professionals: zie de informatie op de website waar je je kunt opgeven voor deze dag)

 

Randprogrammering/Verkoop: De Feesttantes, Pientere puzzels, Denkspellenparadijs, Sensory Tools

 

Food/Drank: Naald en Hamer koffiebar, Shzzl Bar herbal tea&lemonade

 

De Space en HB talks, co-create kunstworkshops en (theater)performances zijn helemaal gratis. Voor een enkele activiteit wordt een kleine materiaalvergoeding gevraagd. Binnenkort publiceren we de complete programmering.

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door de OBA, Gemeente Amsterdam, Oudervereniging Pharos

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."