oproep Twice Exceptional kinderen

Hallo allemaal,


Ik ben Marloes Koldemeule en ik studeer aan de Radboud Universiteit. Ik ben 3e jaars student Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen en momenteel volg ik de cursus Gifted Education. Voor dit vak doe ik een project met vier andere (internationale) studenten, waarvoor we samen  een boek maken met verhalen van Twice Exceptional kinderen. Het boek is erop gericht om bewustzijn te creëren over kinderen die zowel hoogbegaafd zijn, als een andere diagnose hebben. Het doel van het boek is om deze kinderen in een positief daglicht te zetten door verhalen te vertellen over wat hun talenten/hobby's zijn en hun tweede diagnose (de disability) daarmee te overschaduwen. Daarom zouden wij graag verhalen willen horen van ouders met een kind dat hoogbegaafd is en daarnaast een stoornis zoals dyslexie, ADHD of autisme heeft. Kent u of bent u (de ouder van) een Twice-Exceptional kind (dubbele diagnose), dan zijn wij op zoek naar het verhaal van uw kind! We zouden graag uw verhaal willen horen over wat de hobby's en talenten zijn van uw kind. Bent u geïnteresseerd, stuur ons een mail naar m.koldemeule@student.ru.nl.

Ook voor meer informatie over dit project, kunt u dit e-mailadres gebruiken voor het stellen van uw vragen!


Alvast bedankt!

Meer informatie

Boekrecensie

Hoogbegaafde senioren

"Hoogbegaafde senioren"

Noks Nauta & Ine Schouwstra.

In dit boek van de IHBV staat de doelgroep ‘Hoogbegaafde senioren’ centraal. Een mooie eerste aanzet voor deze doelgroep. Het boek is een weergave tussen theorie en praktijk.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'