Kinderexcursie De wondere wereld van de bij


Op deze dag gaan we ons onder begeleiding van imker Aad Dekker van Het Bijen ABC verdiepen in de wereld van de bijen. Hoe leven ze en waarom zijn ze er? Weet je eigenlijk hoeveel soorten bijen er zijn? Daarover weet Aad heel veel. Hij kan ons ook laten zien hoe het huis van de bijen eruitziet en wat de rol van de imker is. Waarom heeft een imker altijd zo’n pak aan als hij de bijen verzorgt? Weet jij hoe de bijen kunnen overleven als het winter is? Aad zal ons hierover niet alleen wat vertellen, we gaan ook samen op speurtocht.

 

In de middag, na de lunch, zullen we ook op een filosofische manier het bestaan van de bijen benaderen. De meeste mensen weten wel dat bijen honing kunnen maken. Maar hoe proeft dat nu? Dat moet je dan maar zelf komen proeven. De ene honing is de andere niet. Omdat we als mensen een belangrijke taak hebben in het zorgen voor de natuur, kunnen we de bijen helpen met het maken van ons eigen bijen-insectenhotel. Dus: aan de slag! We sluiten de middag weer af met wat drinken en mashmallows poffen in De Gave Bijentuin.

 

Het programma:

10.15 uur: Ontvangst met limo, thee, koffie en honingkoek (Ypenburgse Boslaan 30 in Den Haag).
10.30 uur: Introductie door de imker, kijkje in de bijenkas en speurtocht.
12.00 uur: Lunchpauze
12.45 uur: Filosofisch gesprek, honing proeven, bijenhotel bouwen.
14.30 uur: Marshmallows poffen in De Gave Bijentuin

 

Om 15.00 uur halen de ouders de kinderen weer op.

 

Een dag dus waarin het gaat over het samenspel van de natuur, de dieren en de mens en waarbij je veel verschillende zintuigen in gaat zetten om te ervaren en te leren. Ben je al nieuwsgierig en lijkt het je leuk om er (weer) eens BIJ te zijn? Geef je dan op voor deze BIJzondere dag!

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door de imker Aad Dekker. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 10 euro.


Inschrijven

Vul het formulier op de website van Dotado in, om uw kind in te schrijven.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."