Begeleidingsbehoeften bij hoogbegaafde jongens

Wil je me helpen?

 

Voor mijn opleiding tot ECHA-specialist hoogbegaafdheid (Radboud Universiteit, Nijmegen) ben ik bezig met onderzoek (voor mijn scriptie).

 

Door middel van een vragenlijst wil ik onderzoeken in hoeverre hoogbegaafde jongens specifieke begeleidingsbehoeften hebben tijdens individuele begeleiding. Er is hierover weinig wetenschappelijke literatuur te vinden.

 

Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde jongens (van 8 jaar en ouder) die individuele begeleiding gehad hebben of nu individuele begeleiding krijgen. Ik hoop dat je (samen met je zoon) deze vragenlijst wilt invullen.

 

Het eerste deel van de vragenlijst is voor de ouder(s) om in te vullen. Het tweede deel door de (vermoedelijk) hoogbegaafde jongen zelf. Je kunt tussendoor opslaan en de vragenlijst later afmaken. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

 

De vragenlijst (incl. meer informatie) staat op https://ikdoeonderzoek.nl/hbjongens/

 

Ik hoop dat heel veel jongens (en hun ouders) deze vragenlijst invullen. Bij voorbaat dank!

 

Delen van deze oproep wordt zeer op prijs gesteld.

 


Sjoerd Dirk Meijer

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'