Begeleidingsbehoeften bij hoogbegaafde jongens

Wil je me helpen?

 

Voor mijn opleiding tot ECHA-specialist hoogbegaafdheid (Radboud Universiteit, Nijmegen) ben ik bezig met onderzoek (voor mijn scriptie).

 

Door middel van een vragenlijst wil ik onderzoeken in hoeverre hoogbegaafde jongens specifieke begeleidingsbehoeften hebben tijdens individuele begeleiding. Er is hierover weinig wetenschappelijke literatuur te vinden.

 

Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde jongens (van 8 jaar en ouder) die individuele begeleiding gehad hebben of nu individuele begeleiding krijgen. Ik hoop dat je (samen met je zoon) deze vragenlijst wilt invullen.

 

Het eerste deel van de vragenlijst is voor de ouder(s) om in te vullen. Het tweede deel door de (vermoedelijk) hoogbegaafde jongen zelf. Je kunt tussendoor opslaan en de vragenlijst later afmaken. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

 

De vragenlijst (incl. meer informatie) staat op https://ikdoeonderzoek.nl/hbjongens/

 

Ik hoop dat heel veel jongens (en hun ouders) deze vragenlijst invullen. Bij voorbaat dank!

 

Delen van deze oproep wordt zeer op prijs gesteld.

 


Sjoerd Dirk Meijer

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'