Training Pientere peuters en knappe kleuters

"Ik activeer mijn hogesnelheidsbenen" Timo, 3 jaar
"Ik heb een zwaar leven!" Sven, 2 jaar
"Lisa heeft zichzelf leren lezen toen ze 4 was" Moeder van Lisa (5 jaar)


Voor wie?

Herkenbare situaties voor jou als ouder of professional? Vraag je je af of een jong kind voorloopt in zijn/haar ontwikkeling en wat je dan kan doen? Dan is deze training voor jou bedoeld!

 

Wat kun je verwachten?

Soms is het heel duidelijk dat een kind voorloopt in bijvoorbeeld lezen of taalgebruik. Maar soms zijn het (onopvallende) signalen op andere gebieden die wijzen op een ontwikkelingsvoorsprong. Waarom is het vroeg signaleren van belang? Wat kunt u als (gast)ouder, leerkracht, zorgprofessional of begeleider betekenen voor deze kinderen? Hoe kan een kind een goede start maken op school? In deze training krijgt u antwoord op bovenstaande vragen.

 

Hiermee gaat u de behoeftes van kinderen begrijpen en mooier daarop af stemmen. Zowel thuis als op school of de peuterspeelzaal. Onze kinderen kunnen hierdoor voldoende succeservaringen opdoen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

 

2 avonden

De training ‘Pientere peuters en knappe kleuters’ bestaat uit twee avonden verzorgd door twee specialisten hoogbegaafdheid / psycholoog van Villa VIP. Zij willen je graag meenemen in deze bijzondere wereld.

 

Op de eerste avond komt u alles te weten over een ontwikkelingsvoorsprong, hoe u dit signaleert en wat u er mee kunt. Deze avond is voor ouders én professionals. Daarna volgt een verdiepingsavond, één voor ouders en één voor professionals. Op deze avond kunt u oefenen met het toepassen van de theorie en gaan we in op concrete casussen en vragen.

 

De training wordt gegeven op drie avonden:

 

  • maandag 11 maart (ouders en professionals)
  • maandag 8 april (verdieping ouders)
  • dinsdag 9 april (verdieping professionals)

 

De training is van 19:45 – 21:30 uur. Vanaf 19:30 inloop met koffie en thee.

 

Locatie: Berkel en Rodenrijs (precieze locatie volgt)

Prijs: € 145 per persoon

Korting: Choochemleden krijgen 10% korting (even aangeven bij de aanmelding dat je Choochemlid bent!)

 

SCHRIJF JE  HIER IN VOOR TRAINING 'PIENTERE PEUTERS EN KNAPPE KLEUTERS'


Aanmelden kan tot uiterlijk 4 maart

Ook hierna is het nog mogelijk om in te schrijven, bij voldoende interesse komt er ter zijner tijd een vervolg!

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'