Opvoeding en Onderwijs van hoogbegaafde kinderen

Heeft u een (hoog)begaafd kind in uw gezin of in de klas en zoekt u naar informatie hierover? We hopen dat u op deze pagina genoeg informatie kunt vinden hieromtrent.


Het opvoeden van een (hoog)begaafd kind kan gepaard gaan met zorgen, maar gelukkig gaat het heel vaak gewoon goed. Ongeveer bij 30% van de (hoog)begaafde kinderen ontstaan er problemen, omdat ze zich niet voldoende gehoord weten op welk gebied dan ook. Hierdoor kunnen er moeilijke opvoedvragen ontstaan of kunnen kinderen vastlopen in het onderwijs. Niet altijd wordt (hoog)begaafdheid voldoende erkend. Het is belangrijk om (hoog)begaafdheid vroegtijdig te signaleren en te leren herkennen, waardoor er veel voorkomen kan worden. Tegenwoordig zijn scholen hier al veelvuldig mee bezig en trekt de minister van onderwijs ook extra geld uit voor (hoog)begaafde kinderen. Een mooi initiatief. Loopt uw kind toch vast in het gezin of in het onderwijs? Onder 'veelgestelde vragen' treft u vragen aan die Choochem de afgelopen jaren heeft verzameld, met daarbij de antwoorden.


Zoekt u nog specifiekere informatie of wilt u nog meer weten over opvoeding en onderwijs? Stel dan uw vraag aan één van de leden van Choochem, er zijn leden met specifieke kennis over opvoeding & onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen.

 

 

Lees verder:

 

 

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'