Opvoeding en Onderwijs van hoogbegaafde kinderen

Heeft u een (hoog)begaafd kind in uw gezin of in de klas en zoekt u naar informatie hierover? We hopen dat u op deze pagina genoeg informatie kunt vinden hieromtrent.


Het opvoeden van een (hoog)begaafd kind kan gepaard gaan met zorgen, maar gelukkig gaat het heel vaak gewoon goed. Ongeveer bij 30% van de (hoog)begaafde kinderen ontstaan er problemen, omdat ze zich niet voldoende gehoord weten op welk gebied dan ook. Hierdoor kunnen er moeilijke opvoedvragen ontstaan of kunnen kinderen vastlopen in het onderwijs. Niet altijd wordt (hoog)begaafdheid voldoende erkend. Het is belangrijk om (hoog)begaafdheid vroegtijdig te signaleren en te leren herkennen, waardoor er veel voorkomen kan worden. Tegenwoordig zijn scholen hier al veelvuldig mee bezig en trekt de minister van onderwijs ook extra geld uit voor (hoog)begaafde kinderen. Een mooi initiatief. Loopt uw kind toch vast in het gezin of in het onderwijs? Onder 'veelgestelde vragen' treft u vragen aan die Choochem de afgelopen jaren heeft verzameld, met daarbij de antwoorden.


Zoekt u nog specifiekere informatie of wilt u nog meer weten over opvoeding en onderwijs? Stel dan uw vraag aan één van de leden van Choochem, er zijn leden met specifieke kennis over opvoeding & onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen.

 

 

Lees verder:

 

 

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."