Opvoeding en Onderwijs van hoogbegaafde kinderen

Heeft u een (hoog)begaafd kind in uw gezin of in de klas en zoekt u naar informatie hierover? We hopen dat u op deze pagina genoeg informatie kunt vinden hieromtrent.


Het opvoeden van een (hoog)begaafd kind kan gepaard gaan met zorgen, maar gelukkig gaat het heel vaak gewoon goed. Ongeveer bij 30% van de (hoog)begaafde kinderen ontstaan er problemen, omdat ze zich niet voldoende gehoord weten op welk gebied dan ook. Hierdoor kunnen er moeilijke opvoedvragen ontstaan of kunnen kinderen vastlopen in het onderwijs. Niet altijd wordt (hoog)begaafdheid voldoende erkend. Het is belangrijk om (hoog)begaafdheid vroegtijdig te signaleren en te leren herkennen, waardoor er veel voorkomen kan worden. Tegenwoordig zijn scholen hier al veelvuldig mee bezig en trekt de minister van onderwijs ook extra geld uit voor (hoog)begaafde kinderen. Een mooi initiatief. Loopt uw kind toch vast in het gezin of in het onderwijs? Onder 'veelgestelde vragen' treft u vragen aan die Choochem de afgelopen jaren heeft verzameld, met daarbij de antwoorden.


Zoekt u nog specifiekere informatie of wilt u nog meer weten over opvoeding en onderwijs? Stel dan uw vraag aan één van de leden van Choochem, er zijn leden met specifieke kennis over opvoeding & onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen.

 

 

Lees verder:

 

 

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'