Kinderexcursie Outdoor Adventure

 

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert Care4Plus een kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Dit keer niet naar een museum, maar naar buiten voor avontuurlijke en spannende activiteiten.

 

In het Prattenburgse bos van Veenendaal/Rhenen spelen we The Hunt. Dit is een spannende outdoor-game tussen twee teams. Eén team heeft als opdracht om met een GPS verschillende opdrachten te vinden en op te lossen. Als ze alle puzzels hebben opgelost, kunnen ze een bom onschadelijk maken. Maar….. het tweede team van deelnemers gaat na 10 minuten op jacht naar het eerste team. Zij willen er alles aan doen om te voorkomen dat de bom gevonden wordt. Iedere 5 minuten krijgt team 2 de locatie van team 1 door. Lukt het team 1 om uit handen te blijven van de jagers?

 

Na deze spannende en wilde achtervolging is het tijd voor wat ontspanning. Dat doen we met het knopen van een paracord armband. Deze armbanden worden door militairen gebruikt als back-up touwtje en ze knopen de bandjes voor elkaar om elkaar succes te wensen op een missie. Wist je dat één paracordtouwtje wel 220 kg kan houden? Ontzettend handig om altijd bij je te hebben.

 

Zin in deze avontuurlijke outdoor dag samen met ontwikkelingsgelijken? Meld je dan snel aan!

 

Programma

10.15 uur verzamelen op de parkeerplaats van het Prattenburgse bos bij Veenendaal/Rhenen

10.30 uur The Hunt spelen in 2 teams

12.30 uur picknicken in het bos

13.00 uur Paracord armband knopen

14.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Prattenburgse bos weer naar huis

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 25 euro (incl. BTW en lunch) per kind. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies ‘kinderexcursies’ en vermeld onder ‘bericht’ opgave 18 mei, de leeftijd van uw kind en of u lid bent van Choochem.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

 

De outdoor activiteiten worden georganiseerd door Unlock Adventures.

 

 

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'