Choochem bestaat 20 jaar

27 januari 2019

 

In 1999 is Choochem opgericht.
Om nog specifieker te zijn: op 27 januari 1999 is Choochem als vereniging ingeschreven bij de notaris.

 

Choochem bestaat 20 jaar!!

 

Een jubileum waar we bij stil mogen staan! In die twintig jaar is er veel veranderd. Van een informatief tijdschrift genaamd "Bij-de-hand" met artikelen en actualiteiten dat enkele keren per maand werd toegestuurd aan de leden, tot een website vol informatie en een digitale nieuwsbrief, een eigen Facebookpagina, een eigen Youtubekanaal en een eigen Soundcloudkanaal. Ook is Choochem te volgen via LinkedIn en Twitter

 

Het doel van Choochem is echter nooit veranderd: Choochem is een landelijke vereniging vanuit een christelijke levensovertuiging voor hoogbegaafde volwassenen, adolescenten en gezinnen met hoogbegaafde kinderen. Choochem ondersteunt sinds 1999 hoogbegaafden bij vragen op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, school, kerk en geloof.

oude logo Choochem

 

De belangrijkste kernwaarden van Choochem zijn:

  1. Herkennen en erkennen dat je anders bent.
  2. Helpen ontdekken wat de kwaliteit van hoogbegaafdheid inhoudt.
  3. Ontwikkelen van een levenswijze waarin je als hoogbegaafde in jouw omgeving tot je recht komt.

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."