Choochem bestaat 20 jaar

27 januari 2019

 

In 1999 is Choochem opgericht.
Om nog specifieker te zijn: op 27 januari 1999 is Choochem als vereniging ingeschreven bij de notaris.

 

Choochem bestaat 20 jaar!!

 

Een jubileum waar we bij stil mogen staan! In die twintig jaar is er veel veranderd. Van een informatief tijdschrift genaamd "Bij-de-hand" met artikelen en actualiteiten dat enkele keren per maand werd toegestuurd aan de leden, tot een website vol informatie en een digitale nieuwsbrief, een eigen Facebookpagina, een eigen Youtubekanaal en een eigen Soundcloudkanaal. Ook is Choochem te volgen via LinkedIn en Twitter

 

Het doel van Choochem is echter nooit veranderd: Choochem is een landelijke vereniging vanuit een christelijke levensovertuiging voor hoogbegaafde volwassenen, adolescenten en gezinnen met hoogbegaafde kinderen. Choochem ondersteunt sinds 1999 hoogbegaafden bij vragen op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, school, kerk en geloof.

oude logo Choochem

 

De belangrijkste kernwaarden van Choochem zijn:

  1. Herkennen en erkennen dat je anders bent.
  2. Helpen ontdekken wat de kwaliteit van hoogbegaafdheid inhoudt.
  3. Ontwikkelen van een levenswijze waarin je als hoogbegaafde in jouw omgeving tot je recht komt.

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden