Excursie: Op pad in Rotterdam

 

Je weet vast wel dat je lijf een skelet bevat. In het Natuurhistorisch museum in Rotterdam hangt een skelet van een 15 meter lange potvis. Als je goed kijkt, zul je zien dat zijn skelet op ons skelet lijkt. Hoe komt dit? Dat wordt ontdekt tijdens de inleiding van deze les. Tijdens de speurtocht krijg je het hele museum te zien en kom je van alles te weten of de functie en bouw van het skelet. Onderweg doen we allerlei activteiten zoals het bekijken van röntgenfoto’s, het spelen van een ‘knekelspel’ en het opsporen van ongewervelde dieren.

 

Het tweede onderdeel van deze excursie is een bezoek aan ScrapXL. Daar kan je twee uur lang naar hartelust aan de slag met alle fantasie die je hebt. Ze hebben bij ScrapXL allerlei materiaal van hout, karton, plastic, stof, rubber en touw. Dat wat je die middag maakt, mag je mee naar huis nemen. Misschien heb je al een idee in je hoofd? Of ga je alvast iets schetsen? Dat zou leuk zijn, dus neem maar mee!

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Het programma

10:15 uur: Ontvangst bij NatuurHistorisch Museum Rotterdam door de begeleiders.
10:30 uur: Start met inleiding op het thema ‘Magere Hein’ wat gaat over skeletten en stevigheid. Daarna de andere onderdelen van het programma.
12.00 uur: Lunchpauze en reizen naar ScrapXL.
13.00 uur: Zelf aan de slag met alle materialen die ScrapXL op voorraad heeft.
15:00 uur: Ouders halen hun kinderen weer op bij ScrapXL.


Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door mensen van het museum/Scrap. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 10 euro.


Inschrijven

Om uw kind in te schrijven kunt u hier het inschrijfformulier invullen.

 

Dotado heeft ondertussen al weer meer dan zeven jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."