Week van de Hoogbegaafdheid

Aankondiging: Week van de Hoogbegaafdheid

 

Week van de hoogbegaafdheidIn 2019 vindt opnieuw de Week van de Hoogbegaafdheid plaats, en wel van 9 tot en met 17 maart. Door heel Nederland en Vlaanderen worden activiteiten op het gebied van hoogbegaafdheid georganiseerd.

 

Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2% van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen. Mensen die de kenmerken van hoogbegaafdheid vertonen, kunnen veel betekenen voor hun omgeving of de maatschappij, indien zij hun kennis en kunde optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten. Het is daarom belangrijk om te weten wat hoogbegaafdheid is en wat ervoor nodig is om talenten tot ontwikkeling te laten komen, want dat gaat niet vanzelf. Hoogbegaafdheid lijkt met name een thema in het onderwijs en dan gaat het meestal over kinderen en jongeren. Maar hoogbegaafdheid is een thema van alle leeftijden en raakt ook andere domeinen, zoals arbeid en (jeugd)zorg. Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt.De organisatie streeft ernaar dat er in deze week op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en Vlaanderen een activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid als centraal thema. Dit kunnen activiteiten over hoogbegaafdheid en ook voor hoogbegaafden zijn.Alle activiteiten staan vermeld op de kaart van Nederland en België op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl en www.weekvandehoogbegaafdheid.be. Geïnteresseerden kunnen hun eigen selectie maken. Er zijn activiteiten voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.Deze week wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), Rianne van de Ven Coaching & Consulting en iQBegrijp.

 

Wil je zelf iets organiseren? Meld je evenement hier aan.

 

Download hier de poster voor de Week van de Hoogbegaafdheid

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."