Kinderexcursie NEMO

Op zaterdag 5 januari 2019 organiseert Care4Plus een kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

 

NEMO is een museum waar je de wereld van wetenschap en techniek ontdekt. Je kunt heel veel proefjes en experimenten doen. Ontdek bv. hoe licht, geluid en statische elektriciteit in elkaar zitten. Maak een zeepbel waar je zelf in kunt staan. Of help mee om op tijd een bestelling te bezorgen. En kun jij zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water vangen en daarmee allerlei bijzondere objecten in beweging zetten? Natuurlijk gaan we ook naar de Kettingreactie kijken.

 

Schrijf je snel in voor deze leuke leerzame ontdekdag!

 

Programma
11.00 uur verzamelen bij de ingang van NEMO Science Museum in Amsterdam (Oosterdok 2)
11.15 uur van alles ontdekken en experimenteren in het museum
12.30 uur picknicken op het dak van NEMO
13.00 uur van alles ontdekken en experimenteren in het museum
15.00 uur naar huis

 

Kosten
De kosten voor deze dag zijn 30 euro (incl. BTW) per kind. Als uw kind een museumjaarkaart heeft, betaalt u de entreeprijs minder. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Vervoer
Er is gelegenheid om uw kind op eigen kosten mee te laten reizen met de trein op het traject Veenendaal - De Klomp naar Amsterdam. We lopen dan met de kinderen naar NEMO. Kosten zijn €2,50 (railrunnerkaartje) voor kinderen tot en met 11 jaar. Kinderen van 12 jaar betalen het volle tarief. U kunt bij de aanmelding aangeven als uw kind met de trein mee wilt reizen.

 

Aanmelden
Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder 'opmerkingen' opgave 5 januari, of uw kind een museumkaart heeft, of uw kind met de trein mee wilt reizen (vermeld dan ook zijn/haar leeftijd) en of u lid bent van Choochem.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

 

Volgende kinderexcursie
Op D.V. zaterdag 9 maart 2019 is de volgende kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 6-8 jaar.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."