Kinderexcursie Op avontuur in de natuur

 

Laat je mooiste kleren maar thuis want op zaterdag 10 november maken we er met z'n allen een leuke dag van in Natuurspeeltuin de Speeldernis. Je kan daar behoorlijk vies worden! (www.speeldernis.nl) Deze locatie in Rotterdam, om de hoek van Diergaarde Blijdorp, is een stukje natuur aan de rand van de stad. Het wordt zeker een dag met veel buitenzijn en buiten spelen. Als er sprake is van neerslag, dan moeten de laarzen of waterdichte schoenen en regenkleding ook mee.

 

Onder leiding van een biologe verdiepen we ons in de wonderen van de natuur, waarbij we ook de materialen die de natuur ons dan te bieden heeft, kunnen gebruiken. We maken er een mooi programma van. Er is zeker ook tijd om zelf te onderzoeken, dingen te maken en lekker buiten te spelen. Tussen de middag eten we de lunch die we zelf van thuis hebben meegenomen. Als de weersomstandigheden het toelaten dan is er als afsluiting van de middag een mogelijkheid om zelf iets maken en proeven bij het kampvuur.


Het programma

10:15 uur: Ontvangst bij De Speeldernis door de begeleiders.
10:30 uur: Start van het programma in De Speeldernis.
15:00 uur: Ouders halen hun kinderen weer op.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 50 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door mensen vanuit De Speeldernis. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 45 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 15 euro.

 

Inschrijven

Inschrijven kan hier, op de pagina van Dotado, die de excursie organiseert.

 

Dotado heeft ondertussen al weer meer dan zeven jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'