Kinderexcursie

 

Dotado organiseert een excursie voor hoogbegaafde kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud op zaterdag 15 september.


We beginnen met een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. Twee museumdocenten leiden ons rond en laten ons beroemde portretten van de Hollandse Meesters zien. Daarna gaan we in de Kunstwerkplaats zelf aan de slag gaan met een ander medium: fotografie. We maken portretfoto's van elkaar en leren de effecten van standpunt, uitsnede en compositie. 's Middags gaan we lekker aan de slag in de Kinderwerkplaats. Je kruipt in de rol van raketgeleerde, stratenmaker of chemicus. Je hebt de keuze uit wel 20 verschillende proefjes! Je mag zelf kiezen waar je begint en bijna alles wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen. Wanneer je binnenkomt krijg je een gereedschapskist in bruikleen waar je de spullen in kan vinden die je nodig hebt voor de verschillende proefjes.


Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Programma


10:15 Ouders brengen kinderen bij Mauritshuis (Plein 29, Den Haag)
10:30 Rondleiding en workshop 'Kijken en bekeken worden͛' in Mauritshuis
12:00 Lunchpauze en lopen naar Kinderwerkplaats
13:00 Proefjes doen in de Kinderwerkplaats
15.00 Ouders halen hun kind op bij de Kinderwerkplaats (Spui 216a, Den Haag)

 

Kosten


De kosten voor deze dag zijn 50 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door mensen vanuit de verschillende organisaties die we bezoeken. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 45 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 15 euro.


Inschrijven


Vul het inschrijvingsformulier in op de website van Dotado om uw kind in te schrijven.

 


 

Excursies voor hoogbegaafde kinderen op zaterdag


Dotado heeft ondertussen al weer meer dan zeven jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."