Choochem mini-symposium 'Buitengewoon gelovig'

Op 29 september 2018 organiseert Choochem onder de titel "Buitengewoon gelovig" een mini-symposium over geloven en hoogbegaafdheid. 

 

In onze eerdere symposia over dit thema in 2016 en 2017 lag het accent op kennisoverdracht, verdieping en ontmoeting. Dit jaar is er, naast ontmoeting, vooral ook ruimte voor inspiratie en creativiteit! Twee boeiende sprekers staan hiervoor garant: TV-presentator Klaas van Kruistum en zanger/theoloog Rob Favier.

 

Klaas van KruistumKlaas van Kruistum werkte lange tijd voor de EO en is sinds 2014 werkzaam bij de KRO-NCRV. Hij is bekend van TV-programma's als Checkpoint, Jong, Zapp Live, Klaas Kan Alles en Uit De Kast. Bij zijn vertrek bij de EO vertelde hij over zijn worsteling en tijdelijke afrekening met het geloof, dat hem toch niet losliet: "Er ís een constante factor, een bron van liefde die boven alles uitgaat; ik kan dat niet uitleggen. Het blijft een mysterie, want makkelijke antwoorden zijn gewoon niet op God van toepassing."

 

Rob FavierRob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Ook rondde hij met succes een studie theologie af. Zijn optredens zijn een mengeling van liedjes en verhalen, waarbij het humoristische aspect duidelijk aanwezig is. Centraal staat het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven.

 

Het programma is ook gericht op tieners en jongeren. Klaas is bij hen geen onbekende en we hebben een aantal enthousiaste jongeren gevraagd om voor hun leeftijdsgenoten een Meet & Greet met Klaas te organiseren. Ook Rob is iemand die mensen van alle leeftijden aanspreekt met zijn muziek.

 

Voor leden die met meer personen komen geldt (per adres) een speciale meerpersoonskorting.

 

Programma

13.00  Inloop

13.30  Opening

13.45  Lezing Rob Favier

14.30  Korte pauze en keuzeprogramma:

   • Creatieve workshop met Rob Favier
   • Ontmoeting/gesprek

15.15  Lezing Klaas van Kruistum

15.45  Korte pauze en keuzeprogramma:

   • Creatieve workshop met Rob Favier
   • Meet & Greet voor tieners/jongeren met Klaas van Kruistum
   • Ontmoeting/gesprek

16.30  Muzikale en interactieve afsluiting

± 17.00  Borrel en napraten

17.30  Einde

 

Datum

Zaterdag 29 september 2018

 

Locatie

Het Witte Huis, Birkstraat 138, Soest.

 

Kosten 

Lid van Choochem, 1e persoon   € 22,00
Lid van Choochem, 2e t/m 4e persoon in hetzelfde huishouden   € 17,00
Geen lid van Choochem   € 46,00
     

Mocht u gelijk lid willen worden, meld u dan hier aan, dan wordt de korting direct verrekend. 

 

Tot ziens op 29 september!

 

 

Toelichting op de kortingen:

 • Vroegboekkorting: U krijgt € 2,50 korting per ticket wanneer u vóór 29 augustus inschrijft
 • Meerpersoonskorting (alleen voor leden): U krijgt € 5,- korting per ticket voor de 2e, 3e en 4e persoon uit hetzelfde huishouden. Voorwaarde is dat iedereen op hetzelfde adres woont en zich tegelijk met de 1e persoon aanmeldt.

 

Uw inschrijving is pas definitief wanneer u heeft betaald.

 

Restitutiebeleid: Als u zich vóór 22 september 2018 bedenkt en afmeldt krijgt u de helft van uw betaling terug. Vanaf 22 september kunt u helaas geen geld meer terug krijgen.

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."