Rouwproces bij hoogbegaafde kinderen

Oproep:


Wij, Eugenine Vliegenthart en Simone Lemstra, zijn (respectievelijk 10 en 3 jaar geleden) weduwe geworden met jonge hoogbegaafde kinderen. Gedurende het rouwproces viel ons op dat dit proces anders verliep en verloopt bij onze kinderen dan wat we in de boeken lezen hierover.
Graag willen we nu zelf een boek schrijven om daarmee andere ouders, kinderen en naasten herkenning en erkenning te bieden dat het rouwproces bij hoogbegaafde kinderen anders verloopt. En dat het niet “raar” is wat je tegenkomt in het proces (o.a. de vragen, de diepgang, het gedrag, de emoties van kinderen).
Dit willen we doen door de ervaringen van ouders en kinderen te bundelen en te vertalen in een boek. Daarbij komen de verschillende processen aan bod zoals het ziekteproces, laatste levensfase, de dood, begrafenis/crematie, rouwproces etc. Dit mag met je naam, maar kan ook anoniem.

 

Hierbij willen we jullie vragen of jullie mee willen werken door:

  •  Onze oproep te plaatsen op jullie website en/of social media
  •  Met ons in gesprek te gaan over jouw ervaringen als ouder, kind, familie, naaste of leerkracht 
  •  Ons in contact te brengen met andere weduwes/weduwnaars en hun (hoogbegaafde) kinderen voor gesprekken of “interviews”


Alvast hartelijk dank hiervoor.

 

Voor vragen kun je contact opnemen:


Eugenine Vliegenthart: contact@levensboom.nu

Simone Lemstra: simone@ikbenunyk.nl

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden