veelkleurig

HB-opstap in Zwolle

Informele avond voor hoogbegaafden

In verband met de sluiting van de horeca vervallen de HB-Opstap avonden in maart en april.

 

HB-opstap is een informele avond voor hoogbegaafden. Op stap naar uitwisseling, herkenning, inspiratie en gezelligheid met gelijkgestemden.
Tijdens deze avond kun je andere hoogbegaafden ontmoeten en een praatje aanknopen of een gezamenlijke activiteit ontwikkelen. Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd.

 

Voor wie
Iedereen die zichzelf herkent in de onderstaande definitie van hoogbegaafdheid of in een deel van deze lijst kenmerken, is welkom om deel te nemen aan HB-opstap. Ook als je nog aan het onderzoeken bent of dit op jou van toepassing is ben je van harte welkom.

 

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.” *

 

Waar
De locatie is een zaal van de Belgische Keizer in Zwolle.

 

Tijd
Er is een vaste avond, de maandagavond, in beginsel eens per maand. Inloop vanaf 19:30 uur. We vinden het fijn als iedereen er om 20:00 uur is, zodat we een gezamenlijke start kunnen maken. We gaan door tot 22:00 uur, of langer voor wie wil.

 

Kosten
Deelname is gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kijk op HB-opstap.nl

 


Wie zijn wij

HB-opstap is een initiatief van Marga Spaanjaars en Arnold ter Stege. Beiden hebben in diverse rollen als coach en trainer te maken met hoogbegaafden, en zagen zo de noodzaak van een informele ontmoetingsplek. Inmiddels is het stokje van hen overgenomen door Vincent Snijder, Hendri Bos en Dirk Timmer. Zij hebben elkaar leren kennen bij HB-opstap en zetten dit graag enthousiast voort. HB-opstap is in hun visie een plek waar hoogbegaafden in een ‘huiselijke’ sfeer stappen kunnen zetten op het gebied van contact, informatie, ontdekken en ontspannen.

 

 

* Delphi-model Hoogbegaafdheid, uit “Hoogbegaafd. Dat zie je zó! Over zelfbeeld en imago van hoogbegaafden”. M.B.G.M. Kooijman – van Thiel (red). OYA Productions, 2008

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'