Choochem wandeling en ontmoeting

 

Inmiddels zijn er al verschillende Choochem 'Wandeling en ontmoeting' momenten geweest. Elke keer een groepje met andere samenstelling, die aan deze wandeling heeft deelgenomen. Andere mensen konden niet komen, maar wilden wel graag een andere keer mee doen.  Door de deelnemers werden de wandelingen en ontmoetingen als erg waardevol bestempeld. Het was fijn om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten en te ontdekken dat er veel raakvlakken zijn, en veel herkenning. Diverse onderwerpen zijn aan bod gekomen, terwijl we door een prachtige natuur liepen, maar ook tijdens het ontmoetingsmoment aan de koffietafel/op het terras.

 

Op een ontspannen manier andere hoogbegaafde (jong)volwassenen ontmoeten, of mensen die bijvoorbeeld in hun gezin met hoogbegaafdheid te maken hebben. Ongedwongen, maar toch elkaar ontmoeten, dat kan tijdens een wandeling.

 

Daarom willen we deze activiteit graag vaker doen. 

 

We maken meestal een wandeling van ongeveer een uur, waarna we als afsluiting met elkaar wat gaan drinken. 

 

Wanneer

Op zaterdag 30 november

Tijdstip van de start van de wandeling: Rond 14.00 uur.

 

Locatie 

Deze keer is er gekozen voor een wandeling uit de top 10 van de mooiste herfstwandelingen van natuurmonumenten: Wandelroute Wolfheze, vlakbij Arnhem. 

De historische wandelroute bij Wolfheze voert door een gevarieerd natuurgebied. Zie de eeuwenoude en mysterieuze Wodanseiken en ontdek de grafheuvels uit de bronstijd.

Voor meer gegevens over deze route:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/wolfheze/route/wandelroute-wolfheze-vlakbij-arnhem

 

We starten bij de parkeerplaats Wolfheze (zie de routebeschrijving):

 

Bereikbaarheid:


Met de auto
Neem vanaf de N225 Oosterbeek-Renkum de afslag Wolfheze. Vlak voor het viaduct over de A50 linksaf, de parkeerplaats op.Vanaf de N224 Arnhem-Ede (bereikbaar via de A12, afslag Wolfheze) houdt je Wolfheze aan. Door de bebouwde kom de Wolfhezerweg blijven volgen. Voorbij het viaduct over de A50 rechtsaf de parkeerplaats op.


Met het openbaar vervoer
Vanaf NS station Wolfheze is het ruim een kilometer naar het startpunt. Wandel de Wolfhezerweg af in zuidelijke richting. Na het viaduct zie je aan de rechterhand het parkeerterrein.

Maar natuurlijk kan één van de groepsdeelnemers ook altijd iemand ophalen op een station.

 

Opgeven/Info

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar mdijkstra@choochem.nl

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'