Kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar

Op D.V. zaterdag 21 april 2018 organiseert Care4Plus een kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar naar GeoFort.

 

GeoFort is gevestigd op een prachtig oud forteiland met veel heuvels en ondergrondse gebouwen. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Op het spannende forteiland staat alles in het teken van kaarten en navigatie. In de GeoExperience ga je binnen en buiten het experiment aan. Zo kun je binnen o.a. een Minecraft speurtocht doen. Met behulp van een luchtkaart ga je op zoek naar twee coördinaten in virtueel Nederland. Met deze twee coördinaten kun je op het echte forteiland een code vinden. Wat je nog meer binnen kunt doen lees je hier.

 

Buiten wordt je uitgedaagd in verschillende doolhoven en raak je gedesoriënteerd in de tunnel. Ook kun je met de hand ervaren hoe een GPS werkt en wat hier allemaal bij komt kijken. Samenwerken is de boodschap! Wat je nog meer buiten kunt doen lees je hier.

 

Programma

11.00 uur 

Verzamelen op de parkeerplaats van GeoFort
(Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen)
11.15 uur  GeoExperience
12.30 uur  Lunch
13.00 uur  GeoExperience
15.00 uur  Naar huis

 

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 30 euro (incl. BTW en lunch, we mogen geen eigen consumpties nuttigen op het terrein). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen €5,- korting. Kinderen met een museumkaart krijgen €10,- korting.

 

Vervoer

Er kunnen een aantal kinderen tegen een kleine reiskostenvergoeding meerijden met de begeleiders vanuit Veenendaal. Meerijden met andere kinderen/ouders kan georganiseerd worden.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder 'opmerkingen' opgave 21 april 2018 GeoFort, of u lid bent van Choochem, of uw kind een museumkaart heeft en of u gebruik wilt maken van meerijden naar GeoFort.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

 

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."