Thema event Hoogbegaafd herkennen en erkennen

In de maand Maart worden er verschillende activiteiten rondom het thema Hoogbegaafd georganiseerd.

 

Ook Speltherapiepraktijk Henriëtte de Ruijter in Zaltbommel organiseert samen met Rianne Koelewijn van “Speltherapie Het Vogelhuis” activiteiten tijdens deze maand!

 

Op woensdag 21 maart van 9.00 – 10.00 uur geeft Rianne Koelewijn Speltherapeute en Psycholoog informatie over SPELTHERAPIE VOOR KINDEREN VAN 4 – 12 JAAR. Hebt u interesse om meer te weten over HOOG BEGAAFD zijn bij kinderen? De ontwikkeling van een hoogbegaafd kind kan anders verlopen. Wanneer hoogbegaafdheid niet herkend wordt, kan het zijn dat een kind niet begrepen wordt en vastloopt in zijn of haar ontwikkeling. Wat kan speltherapie dan betekenen?

 

Op donderdag 22 maart van 19.00- tot 20.00 uur kunt u informatie krijgen over BEELDCOMMUNICATIE VOOR VOLWASSENEN, die (vermoedelijk) HOOG BEGAAFD zijn. Veel volwassen hoogbegaafden komen er pas op latere leeftijd achter. Als je eindelijk ontdekt waarom je je hele leven anders hebt gevoeld, omdat je (mogelijk) hoogbegaafd bent, dan valt er veel op zijn plaats, maar het kan ook verwarring geven. Henriëtte de Ruijter geeft hierover informatie. Non-verbale therapie richt zich op persoonlijke ontwikkeling of herstel.

 

Deelname is gratis. Graag aanmelden vooraf. (zie hieronder)

 

Bij je kind

De ontwikkeling van een hoogbegaafd kind kan anders verlopen. Wanneer hoogbegaafdheid niet herkend wordt, kan het zijn dat een kind niet begrepen wordt en vastloopt in zijn of haar ontwikkeling. Wat kan speltherapie dan betekenen?

Ouders of verzorgers zijn welkom!

 

Woensdag 21 Maart

9.00 tot 10.00 uur, in Zaltbommel

 

Aanmelden: www.speltherapiehetvogelhuis.nl

0639328395

Rianne Koelewijn

 

 

Als volwassene

Veel volwassen hoogbegaafden komen er pas op latere leeftijd achter. Dan valt er veel op zijn plaats, maar het kan ook verwarring geven. Je vraagt je af WIE je bent en wilt zijn en WAT jouw leven zin geeft. Non-verbale therapie richt zich op persoonlijke ontwikkeling of herstel.

Welkom!

 

Donderdag 22 Maart

19.00 tot 20.00 uur, in Zaltbommel

 

Aanmelden: www.speltherapiepraktijk.nl

0612851632

Henriëtte de Ruijter

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."