Excursie Componeren

 

Deze keer reizen we naar Hilversum naar het Muziekcentrum van de Omroep. Dat is de thuisbasis van het Metropole Orkest, wereldwijd een van de meest bekende orkesten van pop- en jazzmuziek. Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en bestaat op dit moment uit maar liefst vijftig musici die alle mogelijke genres kunnen spelen. Verschillende arrangeurs schrijven speciaal muziek voor het Metropole Orkest

 

Op 19 en 20 maart treden ze op in een volledig uitverkocht Theater Carré in Amsterdam samen met Gregory Porter, een Amerikaanse pianist / zanger. Wij hebben toestemming gekregen om twintig minuten aanwezig te zijn bij de repetitie op zaterdag 17 maart.

 

Voorafgaand aan de repetitie zal Nanette Bakker van het Metropole Orkest ons laten ervaren hoe het is zelf een stuk muziek te componeren. Daarbij zullen we gebruik maken van het melodisch/ritmische materiaal dat we tijdens de repetitie zullen horen. We werken met echte muziekinstrumenten: keyboard en verschillende soorten slagwerk.

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze unieke muzikale dag!

 

Programma

11:15 Vertrek vanaf Den Haag CS (voor wie niet op eigen gelegenheid komt)
12:15 Ontvangst bij het Muziekgebouw van de Omroep
12:30 Workshop componeren
15:00 Bijwonen repetitie Metropole Orkest & Gregory Porter
15:45 Vertrek naar Den Haag CS / Ouders halen kinderen op bij Muziekgebouw

 

Er zijn twee manieren om naar het Muziekcentrum te reizen:

 

1. Meereizen met de twee begeleiders vanaf station Den Haag Centraal. We nemen een speciale gast mee: voormalig concertpianist Geoffrey Madge. Je kunt hem onderweg het hemd van het lijf vragen… We vertrekken om 10:53 vanaf spoor 5. Zorg dat je er uiterlijk om 10:30 bent. Neem een lunchpakketje en OV chipkaart mee. De kosten voor de trein hangen af van de hoeveelheid kinderen die meereizen. Het bedrag zal in elk geval niet hoger zijn dan 7 EUR per kind voor een retour.

 

2. Op eigen gelegenheid (zie http://www.mcogebouw.nl/bereikbaarheid/ voor meer informatie). Zorg dat je uiterlijk om 12:15 bij het Muziekgebouw bent.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 45 euro (incl. btw) pp. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 40 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 15 euro.


Inschrijven

Om mee te gaan met deze excursie kunt u hier een inschrijvingsformulier invullen.

 

Deze excursie wordt georganiseerd door Dotado:

Dotado heeft ondertussen al weer meer dan vijf jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

 

De dagen worden begeleid door Morindy Verhage (pedagoog) en Johan Verdouw (coach en trainer binnen Dotado).

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."