Rots- en Watertraining

Rots- en Watertraining voor (hoog)begaafde kinderen (7-11 jaar)

 

“Mijn zoon zit een stuk beter in zijn vel en lijkt wat meer ontspannen. Bij tegenslagen of een opmerking van een ander die hard binnen kwam, was hij normaal echt wel een dag van slag, nu is dat een half uurtje en dan kan hij het van zich afzetten. Tegen mij praat hij wat meer over wat we in zijn hoofd omgaat en dat is nieuw. Hij zoekt ook meer de discussie op en kijkt waar zijn grens ligt...” Een reactie van een moeder wiens zoon de training vorig jaar volgde...

 

Hoogbegaafde kinderen kunnen erg goed analyseren en logisch nadenken. Hierdoor verliezen ze echter soms ook het contact met hun lichaam en hun emoties. Ze blijven als het ware ‘in hun hoofd’. Hoogbegaafde kinderen zijn ook heel sensitief en voelen van alles. Het valt niet altijd mee om alle prikkels een plaatsje te geven. In deze Rots- en Watertraining leren hoogbegaafde kinderen waar hun kracht zit, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en hoe ze contact kunnen maken met hun eigen gevoelens. Stevig staan en contact maken met anderen zonder jezelf te verliezen staat daarbij centraal. Voor alle hoogbegaafde kinderen van 7 -11 jaar die een steuntje in de rug verdienen.

 

Voor wie?
Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Het is een evidence based programma, dat is ontwikkeld door Freerk Ykema. Kijk voor meer informatie op www.rotsenwater.nl. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Bij de training van Dotado wordt extra rekening gehouden met datgene waar hoogbegaafde kinderen vaak tegenaan lopen, zoals het omgaan met prikkels, de verbinding tussen je hoofd en je hart en het verbinding leggen met anderen die wellicht niet zo snel of anders denken dan jijzelf. Aan het eind van de cursus krijgen kinderen hun eigen certificaat.

 

Ieder meer- of hoogbegaafd kind is welkom. Sommige kinderen hebben er echter veel moeite mee om in een groep te fuctioneren door hun problematiek. Als wij merken dat een kind te veel moeite heeft met groepsproces, dan zijn wij genoodzaakt u een andere (individuele) route aan te bieden. Wij gaan dan met u in overleg. De eerste twee lessen dus altijd op proef. U krijgt dan het lesbedrag naar rato terug. Indien u twijfelt of deze training geschikt is voor uw kind, kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

 

Wanneer?
De volgende training vindt plaats op vrijdagmiddag 16.00-17.00 uur op de volgende data: 15/22 februari, 15/22/29 maart en 5 april 2019. Deze training is voor meer- en hoogbegaafde kinderen en bevat zes bijeenkomsten. De locatie is een gymzaal in Rotterdam Overschie. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten via info@dotado.info

 

Door wie?
De training wordt gegeven door Willemien Schollaart en Johan Verdouw, beide specialist hoogbegaafdheid binnen Dotado en gecertificeerd Rots en Watertrainer.

 

Kosten?
160 euro (inc. btw). Tweede kind uit hetzelfde gezin: 140 euro.

 

Opgeven?
Schrijf je kind in via het formulier op de website van Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'