Rots- en Watertraining

Rots- en Watertraining voor (hoog)begaafde kinderen (7-11 jaar)

 

Hoogbegaafde kinderen kunnen erg goed analyseren en logisch nadenken. Hierdoor verliezen ze echter soms ook het contact met hun lichaam en hun emoties. Ze blijven als het ware ‘in hun hoofd’. Hoogbegaafde kinderen zijn ook heel sensitief en voelen van alles. Het valt niet altijd mee om alle prikkels een plaatsje te geven. In deze Rots- en Watertraining leren hoogbegaafde kinderen waar hun kracht zit, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en hoe ze contact kunnen maken met hun eigen gevoelens. Stevig staan en contact maken met anderen zonder jezelf te verliezen staat daarbij centraal. Voor alle hoogbegaafde kinderen van 7 -11 jaar die een steuntje in de rug verdienen.

 

Voor wie?
Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Het is een evidence based programma, dat is ontwikkeld door Freerk Ykema. Kijk voor meer informatie op www.rotsenwater.nl. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Bij de training van Dotado wordt extra rekening gehouden met datgene waar hoogbegaafde kinderen vaak tegenaan lopen, zoals het omgaan met prikkels, de verbinding tussen je hoofd en je hart en het verbinding leggen met anderen die wellicht niet zo snel of anders denken dan jijzelf. Aan het eind van de cursus krijgen kinderen hun eigen certificaat.

 

Ieder meer- of hoogbegaafd kind is welkom. Sommige kinderen hebben er echter veel moeite mee om in een groep te fuctioneren door hun problematiek. Als wij merken dat een kind te veel moeite heeft met groepsproces, dan zijn wij genoodzaakt u een andere (individuele) route aan te bieden. Wij gaan dan met u in overleg. De eerste twee lessen dus altijd op proef. U krijgt dan het lesbedrag naar rato terug. Indien u twijfelt of deze training geschikt is voor uw kind, kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

 

Wanneer?
De volgende training vindt plaats op vrijdagmiddag van 16.00-17.00 uur.
De data: 5, 12, 19 en 26 maart en 9, 16, 23 en 30 april 2021.
Deze training is voor meer- en hoogbegaafde kinderen en bevat acht bijeenkomsten en een voorlichtingsavond voor ouders (9 februari 2021, 20.00-21.00 uur). De locatie is een gymzaal in Rotterdam Overschie (Pieter Postlaan 20).

 

Door wie?
De training wordt gegeven door Thelma van der Lugt en Johan Verdouw, beide specialist hoogbegaafdheid binnen Dotado en gecertificeerd Rots en Watertrainer.

 

Kosten? 
255 euro per kind voor 8 lessen + voorlichtingsavond ouders + korte schriftelijke rapportage van je kind.

Choochemleden krijgen 10% korting 

 

Opgeven?
Schrijf je kind in via het formulier op de website van Dotado.

 

Ervaringen van ouders:

Christien, moeder van Tom:
“Mijn zoon zit een stuk beter in zijn vel en lijkt wat meer ontspannen. Bij tegenslagen of een opmerking van een ander die hard binnen kwam, was hij normaal echt wel een dag van slag, nu is dat een half uurtje en dan kan hij het van zich afzetten. Tegen mij praat hij wat meer over wat we in zijn hoofd omgaat en dat is nieuw. Hij zoekt ook meer de discussie op en kijkt waar zijn grens ligt...”

 

Wendy, moeder van Lieke:
'Wij zijn erg blij met de training. Ook de mails (informatie vooraf, tussendoor en na afloop) geven veel informatie en input om mee aan de slag te gaan, heel erg bedankt hiervoor. Het nee zeggen of het zeggen door Lieke wat zij wel of niet wil is nog wel spannend. Het mooie is dat ook Lieke zich er nu bewust van is. Ze vertelt erover en ze oefent er veel mee, en dan maken we regelmatig een link naar wat ze geleerd heeft. Het certificaat staat nog steeds op een zichtbare plaats in de woonkamer.'

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."