Excursiedag: Ontwerpen (Rotterdam)

Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar

Excursie Ontwerpen (Rotterdam)

 

We gaan vandaag naar Rotterdam. Hier beginnen we de dag bij Het Nieuwe Instituut. We krijgen een rondleiding en leren van alles over verzamelen en bewaren. Waarom verzamelen mensen bijvoorbeeld? En waarom is dit belangrijk voor ontwerpers? We doen inspiratie op en daarna gaan we zelf aan de slag om iets te ontwerpen. Zo kunnen we mee ontwerpen aan de toekomst. Nadat we met zijn allen hebben geluncht, gaan we met het openbaar vervoer naar Scrap XL (Stichting CReatief gebruik AfvalProducten). Bij Scrap XL hebben ze ontzettend veel materialen, je kunt het zo gek niet bedenken. Hier mag je de schets die je hebt gemaakt bij Het Nieuwe Instituut echt gaan maken. Wil je dit niet of kun je het niet maken, dan mag je natuurlijk ook iets anders maken.

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

10.50 uur Ontvangst bij Het Nieuwe Instituut (Museumpark 25, Rotterdam).
11.00 uur Rondleiding en Workshop bij Het Nieuwe Instituut.
13.00 uur Lunchen en met het OV naar Scrap XL.
14.15 uur Workshop bij Scrap XL.
16.15 uur Ouders halen kinderen op bij Scrap XL (Schoterbosstraat 6c, Rotterdam).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 45 euro (incl. btw) pp. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 40 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin krijgt een korting van 15 euro.

  

Organisatie

Deze excursie wordt georganiseerd door Dotado. Dotado heeft ondertussen al weer vijf jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen. Er ontstaan regelmatig nieuwe vriendschappen. 

De dagen worden begeleid door Morindy Verhage (pedagoog) en Johan Verdouw (coach en trainer binnen Dotado).

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'