Enquête

Enquete tbv profielwerkstuk

Prestatieverschil tussen excellente leerlingen en hoogbegaafde leerlingen

Hallo allemaal,

 

Ik ben Michelle en zit op dit moment in zes vwo van het Zaanlands Lyceum. Met mijn profielwerkstuk onderzoek ik waarom er een prestatieverschil tussen excellente leerlingen en hoogbegaafde leerlingen zit. Met deze verzamelde gegevens wil ik graag kijken of er verbeteringen zijn voor de hoogbegaafde leerlingen in het onderwijs. Dit onderzoek doe ik door middel van een enquête. De enquête duurt naar schatting ongeveer vijf minuten en is volledig anoniem. Via onderstaande link kunt u de enquête invullen.

 

De eerste vraag is of je een hoogbegaafde leerling of een excellente leerling bent. Een hoogbegaafde leerling bent u als u een hoogbegaafdheidstest heeft gemaakt en deze positief is uitgewezen. Een excellente leerling bent u als u deel uit maakt van een plusklas, Tom-traject of een andere manier van uitdagend onderwijs volgt.

 

Als u verder nog hoogbegaafde leerlingen of excellente leerlingen kent, vraag ik u om de link aan de desbetreffende leerling door te sturen. Het maakt niet uit of deze leerling op de basisschool zit of al op de middelbare school. Het is ook niet van belang op welke middelbare/basis school deze leerling zit. Wel raad ik aan om bij kinderen van de basisschool er een persoon naast te zetten om de vragen nader toe te lichten. Het taalgebruik kan voor deze kinderen een belemmering vormen.

 


Hieronder vindt u de link naar de enquête.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8xAymC7w-5zGE_3LsYIwGZ3KAJ2iFucoObBOUMSXwkyPziw/viewform?usp=sf_link

 

Ik hoop veel reactie te krijgen en alvast bedankt!

 

Groetjes,

Michelle Elemans 

Meer informatie

Boekrecensie

Meer dan intelligent

"Meer dan intelligent. De vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen."

Tessa Kieboom en Kathleen Verdericks.

Tien embodio’s, of te wel hindernissen bij hoogbegaafden.

Aan het woord is...

Dineke van Kooten

Dineke van Kooten

Coach van hoogbegaafden

"Hoogbegaafden zijn, wanneer ze in evenwicht zijn: hoogintelligent, hoogsensitief en hoogspiritueel."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'