Excursiedag Bruggen bouwen / een moord naspelen

Excursiedag 21 oktober 2017:

Bruggen bouwen/ een moord naspelen

 

We beginnen deze excursiedag met een bezoek aan het moderne Science Centre in Delft. Na een korte introductie over verschillende type bruggen en constructie, ga je zelf aan de slag. Elke groep ontwerp en bouwt een brug van foamstaven. De bruggen worden tot brekens toe getest op hun sterkte, door er steeds meer gewichten aan te hangen. Spannend! Daarna eten we onze lunch en wandelen we naar de oude Prinsenhof. Daar liep Willem van Oranje vierhonderd jaar geleden rond. Op de plek waar hij werd vermoord, gaan wij zijn dood naspelen.

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

10.55 uur Ontvangst bij het Science Centre (Mijnbouwstraat 120, Delft).
11.00 uur Workshop ‘Foambruggen bouwen’ in het Science Centre.
12.30 uur Vrij rondkijken in Science Centre.
13:00 uur Lunchpauze en lopen naar Prinsenhof.
14:30 uur Museumles ‘In de voetsporen van de prins’
15:45 uur Ouders halen kinderen op (Sint Agathaplein 1, Delft).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft. Er zijn twee plaatsen beschikbaar voor kinderen uit een gezin met een gezinsinkomen rond het bijstandniveau. De kosten voor deze kinderen zijn 15 euro. Meer informatie hierover kunt u bij ons opvragen.

 

Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog vanuit Dotado.


Inschrijven

Uw kind inschrijven kan door het formulier op de site van Dotado in te vullen.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'